Іриски «солона карамель»
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті у мене вийшли справжні м'які вершкові іриски з солоним присмаком, які тягнуться, їх легко надкусити. Завжди думала, що їх можна приготувати тільки з допомогою кухонного термометра.
Іриски можна приготувати в мультиварці в режимі "випічка" . Саме в такому режимі температура в чаші мультиварки досягає 122 ° С.
З даного набору продуктів виходить 24 іриски. Всі подробиці, як приготувати Іриски "солона карамель", я описала нижче в покроковому рецепті.
- Крем - 200 грам
- Цукор - 185 грам
- Мед - 60 грам (рідкий)
- Сіль - 1 щіпка
Отвесьте необхідні інгредієнти.
У чаші мультиварки з'єднайте цукор, рідкий мед і сметану. Увімкніть мультиварку в режимі "випічка" (t до 122 ° С) з 30 хвилин.
Як тільки суміш закипить, періодично помішуйте силіконової лопаткою або віночком. Незабаром суміш почне змінювати свій колір на карамельний.
Додайте щіпку солі, яка тільки підкреслить солодкий смак цукерок. Готовність цукерок перевірте на твердий кулька. Краплю карамельної маси капніть в холодну воду, вона повинна зібратися в пластичний кулька.
Швидко розлийте солодку масу по силіконовим формочках для льоду. Цукерки остудіть в формочках при кімнатній температурі, потім поставте їх в холодильник на 2-3 годину.
Готові іриски кожну загорніть в харчову плівку. Зберігайте обов'язково в холодильнику.