Солона карамель
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт солоної карамелі, якої можна поливати млинці, намазувати на хлібці або просто їсти ложкою. Вона виходить дуже смачною. Морська сіль розкриває смак карамелі і робить його більш гармонійним.
У цьому рецепті головне правильно карамелізований цукор. Обов'язково використовуйте посуд з товстим дном, щоб нічого не підгоріло, інакше готова карамель буде гірчити. Нижче я розповім докладніше, як приготувати солону карамель.
- Цукор - 225 грам
- Вівсяні вершки - 125 мілілітрів
- Вода - 60 мілілітрів
- Маргарин - 70 грам
- Морська сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний сироп - 2 краплі
Підготуйте всі інгредієнти.
У каструлю з товстим дном насипте цукор, залийте його водою. Чи не перемішуйте! дочекайтеся, поки цукор природним чином повністю намокне.
Поставте каструлю на середній вогонь. Додайте лимонний сік, коли суміш закипить.
Варіть цукрову суміш до тих пір, поки вона не карамелізіруется. Орієнтуйтеся на зовнішній вигляд, суміш стане густішою і коричневої. Це займе приблизно 15 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню. Додайте маргарин, потім влийте вівсяні вершки.
Гарненько перемішайте суміш. Нічого страшного, якщо на дні утворилася грудочки. Поставте каструлю назад на середній вогонь і проваріть до їх розчинення. Чим довше вариться карамель, тим густіше стане. Для рідкої карамелі досить 5 хвилин, для більш густий 10-15 хвилин.
Додайте пару крапель ванільного сиропу і сіль, гарненько перемішайте.
Зніміть карамель з вогню, перелийте в баночку. Залиште охолонути на годину.
Солона карамель готова, смачного!