Фінікова карамель
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами рецептом карамелі з фініків. Готується вона просто елементарно, не містить цукру, але виходить солодше меду! Фінікову карамель можна додавати в кашу, десерти і випічку.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати фінікову карамель. Якщо використовуєте тверді фініки, то замочіть їх у гарячій воді на годину. За бажанням в карамель можна додати дрібку гімалайської солі, так смак вийде цікавіше. Зберігайте фінікову карамель в холодильнику в щільно закритій банці. Беріть рецепт на замітку!
- Фініки - 100 грам
- Вівсяні вершки - 125-150 мілілітрів(12% жирності)
- Ванільний сироп - 1-2 капель
Підготуйте всі інгредієнти.
Промийте фініки в прохолодній воді. Видаліть кісточки.
Налийте в сотейник вівсяні вершки, додайте фініки і ванільний сироп. Після закипання варіть їх 5 хвилин на середньому вогні.
Подрібніть суміш блендером до однорідного стану.
Фінікова карамель готова, смачного!