Фінікова паста
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна шоколадна паста-крем без додавання цукру і масла. Паста виходить солодкої за рахунок фініків і банана. Смачно з скибочкою білого хліба, можна додавати в здобні булочки або рулети.
Розповім як приготувати шоколадну фінікову пасту. Нам знадобляться фініки, банани, какао-порошок і трохи спецій для смаку. Паста виходить ніжною, повітряної. А якщо при подачі додати смажені горішки, то це повністю натуральна "нутелла" .
- Фініки - 250 грам (вага очищених, без кісточок)
- Банан - 2 штуки (стиглі)
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки (з верхом)
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка (або коньяк)
Підготуйте необхідні продукти. Фініки очистіть від кісточок.
Залийте сухофрукти гарячою водою: м'які на 5 хвилин, тверді на 15 хвилин. Воду злийте, сухофрукти злегка відіжміть .
Пробийте фініки за допомогою погружного блендера до однорідності.
Банани очистіть, з'єднайте з какао-порошком, пробийте до однорідності. З'єднайте обидві маси, перемішайте. Додайте лимонний сік або коньяк, перемішайте.
Помістіть фінікову пасту в скляну ємність з кришкою, поставте в холодильник на 30 хвилин.
Шоколадна фінікова паста готова. Смачного!