Арахісова паста домашня
(покроковий рецепт з фото)
Існують різні види арахісових паст: солоні, гострі, солодкі і хрусткі. Основний інгредієнт навіть шоколадних паст - це арахіс. Приготувати таку пасту можна легко в домашніх умовах.
Якщо у вас особлива любов до арахісу і десертів, спробуйте приготувати арахісову домашню пасту. На це у вас піде зовсім небагато часу, і ви отримаєте дивовижний продукт без консервантів і штучних добавок.
- Арахіс - 0, 5 кілограма
- Мед - За смаком (по бажанню)
1. Для початку нам потрібно підсушити арахіс в духовці, щоб потім його було легко очистити від лушпиння. Для цього відправте його в духову шафу на 5-10 хвилин.
2. Після цього дайте арахісу повністю охолонути. Розітріть горіхи між пальців, так ви легко зніміть лушпиння.
3. Тепер відправте очищені горіхи в блендер, починайте подрібнювати їх на повній потужності.
4. Відразу горіхи почнуть утворюватися в крихту, але поступово почнеться процес гомогенізації. Виділятиметься масло, яке і допоможе перетворити крихту в пюреобразную ніжну масу.
5. Якщо цього не станеться або вам здасться, що маса стає потрібної консистенції, додайте до горіхів, наприклад, пару столових ложок меду, або трохи води, або зовсім небагато рослинного масла. Але, це найчастіше не потрібно, оскільки в процесі подрібнення з арахісу виділяється досить масла, щоб маса почала набувати кашоподібну консистенцію.
6. Отриману пасту перекладіть в скляну банку і зберігайте в холодильнику.
7. Будь-яка шоколадна паста готується на основі арахісу з додаванням шоколаду або какао. Така арахісова паста домашня чудово поєднується з будь-здобної випічкою, печивом і навіть звичайним хлібом.