Рецепт Арахісова паста домашня фото

Арахісова паста домашня
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Горіхи , Арахіс
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Десерти
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 20 хв.

Існують різні види арахісових паст: солоні, гострі, солодкі і хрусткі. Основний інгредієнт навіть шоколадних паст - це арахіс. Приготувати таку пасту можна легко в домашніх умовах.

Опис приготування:

Якщо у вас особлива любов до арахісу і десертів, спробуйте приготувати арахісову домашню пасту. На це у вас піде зовсім небагато часу, і ви отримаєте дивовижний продукт без консервантів і штучних добавок.

  • Арахіс - 0, 5 кілограма
  • Мед - За смаком (по бажанню)
арахісова паста домашня - фото крок 1
1. Для початку нам потрібно підсушити арахіс в духовці, щоб потім його було легко очистити від лушпиння. Для цього відправте його в духову шафу на 5-10 хвилин.
арахісова паста домашня - фото крок 2
2. Після цього дайте арахісу повністю охолонути. Розітріть горіхи між пальців, так ви легко зніміть лушпиння.
арахісова паста домашня - фото крок 3
3. Тепер відправте очищені горіхи в блендер, починайте подрібнювати їх на повній потужності.
арахісова паста домашня - фото крок 4
4. Відразу горіхи почнуть утворюватися в крихту, але поступово почнеться процес гомогенізації. Виділятиметься масло, яке і допоможе перетворити крихту в пюреобразную ніжну масу.
арахісова паста домашня - фото крок 5
5. Якщо цього не станеться або вам здасться, що маса стає потрібної консистенції, додайте до горіхів, наприклад, пару столових ложок меду, або трохи води, або зовсім небагато рослинного масла. Але, це найчастіше не потрібно, оскільки в процесі подрібнення з арахісу виділяється досить масла, щоб маса почала набувати кашоподібну консистенцію.
арахісова паста домашня - фото крок 6
6. Отриману пасту перекладіть в скляну банку і зберігайте в холодильнику.
арахісова паста домашня - фото крок 7
7. Будь-яка шоколадна паста готується на основі арахісу з додаванням шоколаду або какао. Така арахісова паста домашня чудово поєднується з будь-здобної випічкою, печивом і навіть звичайним хлібом.

Схожі рецепти