Арахісова халва
(покроковий рецепт з фото)
Те, що любимо з дитинства, виявляється легко можна приготувати вдома і насолоджуватися! Справжня арахісова халва!
Кількість порцій: 6
- Арахіс - 1 Склянка (сирої)
- Цукор - 1 Склянка (для кращої патоки тільки тростинний від Містраль)
- Вода - 100 мілілітрів
- Мука - 70 грам (плюс мінус)
Обсмажити арахіс до характерного запаху і кольору. Потім акуратно отшелушить його, можна залучити дітей до цієї роботи. Паралельно обсмажити борошно до золотистого кольору і горіхового запаху.
Потім треба буде перемолоти горішки
Далі готуємо карамельний сироп: Стакан тростинного цукру заливаємо водою і не заважаючи залишаємо варитися. Даємо покипіти до температури 118-122С. І засипаємо мелену арахіс.
Добре перемішуємо, додаємо пересмажену борошно. Якщо консистенція вийшла дуже густий можна додати маргарин-масло 2 ст. L. Все добре вимісити, перекласти у форму, тарілку, утрамбувати і в холодильник на 2-3 годину. Потім нарізати на шматочки, можна заглазіровать - вийде халва Ротфронт)
Ось такий ароматної халвою можна зробити солодше трапезу і життя)