Рецепт Арахісова халва фото

Арахісова халва
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку
Десерти
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Те, що любимо з дитинства, виявляється легко можна приготувати вдома і насолоджуватися! Справжня арахісова халва!

Кількість порцій: 6
  • Арахіс - 1 Склянка (сирої)
  • Цукор - 1 Склянка (для кращої патоки тільки тростинний від Містраль)
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Мука - 70 грам (плюс мінус)
арахісова халва - фото крок 1
Обсмажити арахіс до характерного запаху і кольору. Потім акуратно отшелушить його, можна залучити дітей до цієї роботи. Паралельно обсмажити борошно до золотистого кольору і горіхового запаху.
арахісова халва - фото крок 2
Потім треба буде перемолоти горішки
арахісова халва - фото крок 3
Далі готуємо карамельний сироп: Стакан тростинного цукру заливаємо водою і не заважаючи залишаємо варитися. Даємо покипіти до температури 118-122С. І засипаємо мелену арахіс.
арахісова халва - фото крок 4
Добре перемішуємо, додаємо пересмажену борошно. Якщо консистенція вийшла дуже густий можна додати маргарин-масло 2 ст. L. Все добре вимісити, перекласти у форму, тарілку, утрамбувати і в холодильник на 2-3 годину. Потім нарізати на шматочки, можна заглазіровать - вийде халва Ротфронт)
арахісова халва - фото крок 5
Ось такий ароматної халвою можна зробити солодше трапезу і життя)

Схожі рецепти