Рецепт Вірменська халва фото

Вірменська халва
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Грецькі горіхи, Молоко
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Десерти, Халва

Всіма улюблений східне ласощі тепер можна приготувати і в домашніх умовах. Рекомендую всім Сластьона спробувати приготувати вірменську халву самостійно. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт!

Є багато різних рецептів халви, але з волоськими горіхами мені подобається найбільше. Щоб приготувати вірменську халву, беремо хороші великі горіхи, звичайне борошно і трохи молока. Горіхи подрібнюють вручну, в блендері вони виходять зовсім вже дрібними. Зберігати халву найкраще в холодильнику.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Грецькі горіхи - 1, 5 склянки
  • Цукор - 150 грам
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
вірменська халва - фото крок 1
Горіхи подрібнити, залиште великі красиві горішки для прикраси готової халви.
вірменська халва - фото крок 2
Борошно насипте на сковороду і обсмажте на дуже повільному вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи ложкою. Будьте уважні: борошно швидко пригорає. При обсмажуванні вона буде збиратися в своєрідні грудки, їх потрібно розминати ложкою. Ще готовність борошна можна перевірити по запаху. Коли мука буде готова, вона видає приємний пряний аромат домашньої випічки.
вірменська халва - фото крок 3
Решта грудочки, які не вдалося розім'яти при обсмажуванні, перетріть через сито. Потім борошно перемішайте з цукром.
вірменська халва - фото крок 4
Борошно зі сковороди не прибирають! Поки вона гаряча, поступово вводимо масло, шматочками порізавши його. Масло буде відразу танути, розмішуйте його ложкою з борошном в той же момент.
вірменська халва - фото крок 5
Після цього маса стане золотисто-коричневого, але розсипчастий. Для того, щоб її "склеїти", використовуємо молоко. Додаємо спочатку одну столову ложку молока, перемішуємо масу. Поступово маса стає схожою на м'який пластилін (в процесі додавання молока).
вірменська халва - фото крок 6
Розмішайте масу, щоб вона була однорідною. Викладіть її на харчову плівку, розрівняйте.
вірменська халва - фото крок 7
Рівномірно викладіть горіхи зверху.
вірменська халва - фото крок 8
Звертаємо халву в рулет. Робимо це за допомогою плівки. Халва до неї не прилипає. Вирівнюємо плівкою краю і надаємо бажану красиву форму.
вірменська халва - фото крок 9
Зверху викладаємо половинки горіхів, злегка вдавлюємо їх. Загортаємо халву в плівку і прибираємо в холодильник на 3 годину.
вірменська халва - фото крок 10
Готову халву ріжемо на порційні шматочки і подаємо з чаєм або кавою. Смачного!

Схожі рецепти