Вірменська халва
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблений східне ласощі тепер можна приготувати і в домашніх умовах. Рекомендую всім Сластьона спробувати приготувати вірменську халву самостійно. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт!
Є багато різних рецептів халви, але з волоськими горіхами мені подобається найбільше. Щоб приготувати вірменську халву, беремо хороші великі горіхи, звичайне борошно і трохи молока. Горіхи подрібнюють вручну, в блендері вони виходять зовсім вже дрібними. Зберігати халву найкраще в холодильнику.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Грецькі горіхи - 1, 5 склянки
- Цукор - 150 грам
- Молоко - 3 Ст. Ложки
Горіхи подрібнити, залиште великі красиві горішки для прикраси готової халви.
Борошно насипте на сковороду і обсмажте на дуже повільному вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи ложкою. Будьте уважні: борошно швидко пригорає. При обсмажуванні вона буде збиратися в своєрідні грудки, їх потрібно розминати ложкою. Ще готовність борошна можна перевірити по запаху. Коли мука буде готова, вона видає приємний пряний аромат домашньої випічки.
Решта грудочки, які не вдалося розім'яти при обсмажуванні, перетріть через сито. Потім борошно перемішайте з цукром.
Борошно зі сковороди не прибирають! Поки вона гаряча, поступово вводимо масло, шматочками порізавши його. Масло буде відразу танути, розмішуйте його ложкою з борошном в той же момент.
Після цього маса стане золотисто-коричневого, але розсипчастий. Для того, щоб її "склеїти", використовуємо молоко. Додаємо спочатку одну столову ложку молока, перемішуємо масу. Поступово маса стає схожою на м'який пластилін (в процесі додавання молока).
Розмішайте масу, щоб вона була однорідною. Викладіть її на харчову плівку, розрівняйте.
Рівномірно викладіть горіхи зверху.
Звертаємо халву в рулет. Робимо це за допомогою плівки. Халва до неї не прилипає. Вирівнюємо плівкою краю і надаємо бажану красиву форму.
Зверху викладаємо половинки горіхів, злегка вдавлюємо їх. Загортаємо халву в плівку і прибираємо в холодильник на 3 годину.
Готову халву ріжемо на порційні шматочки і подаємо з чаєм або кавою. Смачного!