Фінікова ковбаска
(покроковий рецепт з фото)
Ковбаска до чаю, дуже смачна і корисна. З фініків і кураги приготуємо м'яку пасту і доповнимо її горіхами. Прянощі додаємо на свій смак. Вдала альтернатива покупним цукеркам, спробуйте!
Рецепт можна коригувати на свій смак. Наприклад, додавати інші горіхи або поекспериментувати з прянощами. Також, можна використовувати цедру лимона або лайма. Маса із сухофруктів і горіхів виходить досить тугий. Найзручніше перемішувати, робити ковбаски і посипати їх кунжутом на папері для випічки.
- Фініки - 300 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Мигдаль - 100 грам
- Грецькі горіхи - 200 грам
- Кунжут - 100 грам
- Цедра апельсина - 1 За смаком
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Імбир сухий мелений - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон мелений - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти.
Горіхи і половину підготовленого кунжуту висипаємо на деко і підсушують хвилин 10 в духовці. Повинен з'явитися приємний горіховий запах.
Фініки і курагу промиваємо окропом, потім викладаємо на паперовий рушник.
Фініки з курагою пропускаємо через м'ясорубку.
Підготуємо прянощі. Кардамон, імбир і корицю перемелює в порошок.
Апельсин обдаємо окропом, витираємо і знімаємо з нього цедру. Знадобиться чайна ложка цедри. Прянощі і цедру висипаємо в миску. Можна додати трохи більше, менше або взагалі не використовувати цедру - на ваш вибір.
Підсушені горіхи дробу на великі шматочки і додаємо в миску з фініками і курагою. Все добре перемішуємо.
Масу поділяємо на 2-3 частини і формуємо ковбаски. Кожну ковбаску прокатуємо в кунжуті.
Загортаємо солодку ковбасу в харчову плівку і кладемо в холодильник на 2-3 годину.
Перед подачею ковбасу можна потримати хвилин 20 в морозильній камері. Вона стане ще щільніше і буде легко різатися.
Перед подачею ковбасу можна потримати хвилин 20 в морозильній камері. Вона стане ще щільніше і буде легко різатися.