Рецепт Домашня солона карамель фото

Домашня солона карамель
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Солодке , Соуси , Солоне
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Звичайною карамеллю вже нікого не здивуєш, тому давайте приготуємо солону. Додавання солі надає карамелі пікантний і незвичний нам смак. Він подобається багатьом. Спробуйте і ви!

Опис приготування:

Щоб приготувати такі ласощі, не треба бути великим кондитером. Все легко готується в домашніх умовах. Така карамель відмінно підходить для наповнення кексів або прошарку тортів.

  • Цукор - 130 грам
  • Вершки від 33% - 100 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
домашня солона карамель - фото крок 1
У каструлі з товстим дном розтопіть цукор, тільки це необхідно робити на самому маленькому вогні і стежити, щоб він не підгоріла.
домашня солона карамель - фото крок 2
Окремо доведіть до кипіння вершки з сіллю.
домашня солона карамель - фото крок 3
У розтанув цукор влийте дуже акуратно вершки і заважайте, щоб вся маса стала однорідною. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Все перемішайте до однорідності і остудіть.
домашня солона карамель - фото крок 4
Використовуйте за призначенням.

Схожі рецепти