Домашня солона карамель
(покроковий рецепт з фото)
Звичайною карамеллю вже нікого не здивуєш, тому давайте приготуємо солону. Додавання солі надає карамелі пікантний і незвичний нам смак. Він подобається багатьом. Спробуйте і ви!
Щоб приготувати такі ласощі, не треба бути великим кондитером. Все легко готується в домашніх умовах. Така карамель відмінно підходить для наповнення кексів або прошарку тортів.
- Цукор - 130 грам
- Вершки від 33% - 100 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
У каструлі з товстим дном розтопіть цукор, тільки це необхідно робити на самому маленькому вогні і стежити, щоб він не підгоріла.
Окремо доведіть до кипіння вершки з сіллю.
У розтанув цукор влийте дуже акуратно вершки і заважайте, щоб вся маса стала однорідною. Потім зніміть з вогню і додайте вершкове масло. Все перемішайте до однорідності і остудіть.
Використовуйте за призначенням.