Солона домашня випічка
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм варіантом, як приготувати солону домашню випічку, а саме - овочевий пиріг з рікоттою на листковому тісті. Це свого роду овочевий французький пиріг "кіш" .
Як правило, коли ми чуємо слово "випічка", ми відразу уявляємо солодкі, пишні і ароматні пироги чи пиріжки, але ж існує велика кількість несолодкої випічки. Я, наприклад, дуже люблю відкриті пироги з овочами і / або м'ясом. Пропоную сьогодні один з найбільш частих гостей в моїй родині - овочевий пиріг з рікоттою на листковому тісті.
- Листкове тісто - 1 штука (пачка)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- В'ялені томати - 6 штук
- Cukini - 1 штука
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Зелена цибуля - 2 штуки (пір'їнки)
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Орегано - 1 Чайна ложка (сушений)
- Rikotta - 160 грам
- Твердий сир - 25 грам (тертий)
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Розігрійте сковороду з оливковою олією. Додайте пропущений через прес часник. Також додайте розмарин і нарізані кубиками перець і цукіні. Обсмажуйте на середньому вогні 4 хвилини. Потім додайте тонко нарізані в'ялені помідори. Обсмажуйте ще хвилини 3 і перекладіть готові овочі на тарілку.
В окремій глибокій мисочці змішайте яйця, rikottu, тертий сир і сіль з перцем. Перемішайте до однорідності.
Потім до яєчно-сирної суміші додайте овочі. Ще раз все перемішайте. Листкове тісто розкачати і викладіть у форму для запікання. Діаметр моєї форми - 22 см. На тісто викладіть начинку.
Випікайте в уже розігрітій духовці 40-50 хвилин (до готовності). Смачного!