Домашня карамель з цукру
(покроковий рецепт з фото)
Для десертів і улюблених ласощів пропоную взяти на замітку рецепт приготування домашньої карамелі з цукру. Апетитна і натуральна, вона сподобається і дорослим, і дітям.
Цей варіант, як приготувати домашню карамель з цукру не підійде для льодяників, а ось як десерт або навіть бутерброда буде в самий раз. При бажанні можна додати дрібку сіль, що зробить карамель ще більш пікантною.
- Вода - 1/4 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершки - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. В абсолютно сухої сотейник або на сковороду всипати цукор. Зверху влити воду і включити вогонь. Постійно помішуючи, довести цукор до повного розчинення.
2. Вогонь потрібно зробити мінімальним, так як цей варіант, як зробити домашню карамель з цукру не передбачає активне кипіння.
3. Її потрібно уварити до коричневого кольору і загустіння, при цьому не забувати постійно помішувати.
4. Зняти карамель з вогню і трохи остудити. Додати вершкове масло і почати активно перемішувати. Потім поступово додати вершки, продовжуючи заважати.
5. Ось і весь рецепт приготування домашньої карамелі з цукру. Можна додати дрібку ваніліну для аромату або солі для пікантності. Перелити в баночку і дати добре охолонути.