Домашня пастила з яблук без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене чудовий рецепт корисних солодощів, в яких немає ні грама цукру - це домашня пастила з яблук. Готується просто, але потрібен час.
Приготувати домашню пастилу з яблук без цукру дуже просто, головне, мати бажання і вільний час, в іншому все вийде, якщо слідувати покроковим рекомендаціям до рецептом.
- Яблука - 1 кілограм (вага в очищеному вигляді, без серцевини)
Приготуйте яблука для приготування пастили. В даному рецепті використані яблука сорту Гренні Сміт.
Яблука промийте, видаліть серцевину і подрібніть. Можна прокрутити в м'ясорубці або нарізати на шматочки.
Викладіть порізані яблука в каструлю з товстим дном. Прогрійте яблука трохи на вогні, щоб вони злегка розм'якшилися і просіли.
Подрібніть яблука занурювальним блендером, поставте на мінімальний вогонь, варите 2-3 годину, до загустіння і перетворення в пюре. Не забувайте помішувати, щоб яблука не пригорали. Якщо яблука будуть пригорати, можна додати трохи води.
Застеліть деко папером для випічки. Якщо ви не впевнені у своїй папері, можна злегка змастити її олією без запаху. Викладіть уварену яблучну масу на деко і добре розрівняйте, товщиною не більше 8 мм. Постарайтеся, щоб маса була розподілена рівномірно. Поставте в духовку на саму мінімальну горіння, дверцята відкрийте. Висушіть пастилки 2-3 годину, час від часу стежте за процесом.
Готова пастила не повинна прилипати до рук.
Переверніть лист з пастилою на інший аркуш пергаменту.
Покладіть зверху вологу серветку, для того, щоб пастила легко відокремилася від паперу.
Через 5 хвилин, папір легко зніметься з пастили.
Розріжте пастилу на смужки і скрутіть в рулетики.
Смачна і корисна пастила готова!