Домашня пастила
(покроковий рецепт з фото)
Натуральне, корисне і дуже смачні ласощі для дітей і дорослих. Хочу поділити з вами простим і вдалим варіантом, як приготувати домашню пастилу з улюблених ягід.
Класичний рецепт домашньої пастили передбачає використання яблук, але з полуниці або малини, наприклад, вийде нічим не гірше, а може навіть смачніше. Ягоди, до речі, можна брати не тільки свіжі, але і заморожені, щоб побалувати себе цими ласощами в будь-який час року. Готову пастилу додатково можна присипати цукром.
- Полуниця - 500 грам
- Лимон - 1 штука
- Цукор - За смаком
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
1. Насамперед вимийте ягоди, видаліть хвостики і наріжте невеликими шматочками. Надішліть в сотейник або каструльку.
2. Щоб відтінити трошки смак, я рекомендую використовувати в рецепт приготування домашньої пастили сік лимона. Поставте на вогонь і млоїте, поки ягоди не стануть м'якими.
3. Жароміцних форму застеліть харчовою плівкою (розрахованої на високі температури) і змастіть як слід оливковою олією.
4. Надішліть ягоди в блендер і подрібніть. За смаком додайте цукор. Його кількість залежить від солодощі самої полуниці і ваших смакових уподобань. Вилийте у форму і розрівняйте акуратно, щоб вийшов рівномірний шар.
5. Встановіть саму мінімальну температуру і залиште нудитися на кілька годин, поки вона не підсохне.
6. Ось і весь секрет, як зробити домашню пастилу з ягід. Відмінний варіант ласощі для всієї родини.