Белевска пастила
(покроковий рецепт з фото)
Знаменита і улюблена багатьма (якщо не всіма) Белевская пастила в домашніх умовах - приклад приголомшливого варіанти десерту і для дітей, і для дорослих. Рекомендую обов'язково повторити цей рецепт!
Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування Бєлєвської пастили хоч і простий, але досить тривалий і зі своїми особливостями. При цьому вам буде потрібно всього 3 інгредієнта, так що десерт сміливо можна назвати не тільки смачним і корисним, але і досить бюджетним.
- Пюре яблучне - 0.5 кілограма
- Цукор - 150 грам
- Яйце - 1 штука (тільки білок)
1. Щоб отримати яблучне пюре, запечіть яблука в духовці цілком. Після акуратно за допомогою ложки дістаньте м'якоть, викладіть її в глибоку миску. За допомогою блендера збийте трохи до однорідності.
2. Додайте цукор, продовжуючи збивати. Поки пюре ще гаряче, він досить швидко розчиниться. Після залиште приблизно на півгодинки, щоб остудити.
3. Відокремте акуратно білок, викладіть його в пюре.
4. Почніть поступово збивати. Щоб вийшла ніжна і повітряна Белевская пастила в домашніх умовах, збивайте до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі як мінімум в 2 рази.
5. Викладіть її в жароміцних форму, застелену пергаментом, і розрівняйте. Надішліть в духовку. Тут дуже важливий нюанс: запікати потрібно при температурі близько 80 градусів не менше 5 годин. Іноді час може доходити до 8 годин (в залежності від форми і сорти яблук).
6. Перед тим як викладати пюре в форму, відкладіть трохи (приблизно стакан). Досягти такої низької температури можна, відкривши духовку.
7. Після акуратно зніміть папір.
8. Розріжте на 2-4 однакові частини, промажьте коржі відкладеним пюре.
9. Знову відправте в духовку і сушіть ще 1.5-2 годину.
10. Ось і весь секрет, як приготувати Бєлевського пастилу. Присипте її цукровою пудрою перед безпосередньою подачею для більш апетитного вигляду.