Рецепт Белевска пастила фото

Белевска пастила
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Десерти, Пастилки

Знаменита і улюблена багатьма (якщо не всіма) Белевская пастила в домашніх умовах - приклад приголомшливого варіанти десерту і для дітей, і для дорослих. Рекомендую обов'язково повторити цей рецепт!

Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування Бєлєвської пастили хоч і простий, але досить тривалий і зі своїми особливостями. При цьому вам буде потрібно всього 3 інгредієнта, так що десерт сміливо можна назвати не тільки смачним і корисним, але і досить бюджетним.

  • Пюре яблучне - 0.5 кілограма
  • Цукор - 150 грам
  • Яйце - 1 штука (тільки білок)
белевская пастила - фото крок 1
1. Щоб отримати яблучне пюре, запечіть яблука в духовці цілком. Після акуратно за допомогою ложки дістаньте м'якоть, викладіть її в глибоку миску. За допомогою блендера збийте трохи до однорідності.
белевская пастила - фото крок 2
2. Додайте цукор, продовжуючи збивати. Поки пюре ще гаряче, він досить швидко розчиниться. Після залиште приблизно на півгодинки, щоб остудити.
белевская пастила - фото крок 3
3. Відокремте акуратно білок, викладіть його в пюре.
белевская пастила - фото крок 4
4. Почніть поступово збивати. Щоб вийшла ніжна і повітряна Белевская пастила в домашніх умовах, збивайте до тих пір, поки маса не збільшиться в розмірі як мінімум в 2 рази.
белевская пастила - фото крок 5
5. Викладіть її в жароміцних форму, застелену пергаментом, і розрівняйте. Надішліть в духовку. Тут дуже важливий нюанс: запікати потрібно при температурі близько 80 градусів не менше 5 годин. Іноді час може доходити до 8 годин (в залежності від форми і сорти яблук).
белевская пастила - фото крок 6
6. Перед тим як викладати пюре в форму, відкладіть трохи (приблизно стакан). Досягти такої низької температури можна, відкривши духовку.
белевская пастила - фото крок 7
7. Після акуратно зніміть папір.
белевская пастила - фото крок 8
8. Розріжте на 2-4 однакові частини, промажьте коржі відкладеним пюре.
белевская пастила - фото крок 9
9. Знову відправте в духовку і сушіть ще 1.5-2 годину.
белевская пастила - фото крок 10
10. Ось і весь секрет, як приготувати Бєлевського пастилу. Присипте її цукровою пудрою перед безпосередньою подачею для більш апетитного вигляду.

Схожі рецепти