Домашня яблучна пастила
(покроковий рецепт з фото)
Хочете навчитися робити смачну і корисну заготовку на зиму зі свіжих яблук? Тут я розповім, як приготувати домашню яблучну пастилу. У неї не додаються ніякі консерванти і навіть цукор.
Якщо сорт яблук кислий, то готову пастилу можна присипати цукровою пудрою.
Рослинна олія можна і не використовувати, але так пастила легше відходить від фольги і тим більше - від пергаментного паперу.
- Яблука - 2 кілограма (солодкі або кисло-солодкі)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Насамперед яблука потрібно вимити і розрізати на четвертинки. Бажано видалити серцевину. Шкірку знімати не потрібно.
Підготовлені яблука потрібно викласти на деко, рівномірно розподіліть їх на ньому. Закрийте яблука фольгою і відправте в духовку, розігріту до 160 градусів. Запікайте яблука близько 20 хвилин, а потім переверніть їх на іншу сторону, зніміть фольгу і допечіть ще 10 хвилин.
Готові яблука протріть через сито, щоб отримати яблучне пюре. Тепер вистеліть деко фольгою або пергаментним папером, змастіть його рослинним маслом. Викладіть на деко яблучне пюре, розподіліть його дуже тонким шаром.
Духовку дозволите на найменший вогонь, поставте туди деко з пюре. Залиште дверцята духовки прочиненими, починайте висушувати пастилу. Це займе близько півтори години. Потім пастилу дістаньте і остудіть. Перевірте її консистенцію. Вона не повинна мазати і липнути. За структурою пастила повинна бути, як щільна шкіра: гладка і пружна. При необхідності її можна досушувати до 3 годин.
Готову пастилу наріжте на смужки зручною ширини і відокремте від фольги. Завдяки рослинній олії відходити від фольги пастила повинна легко. Щоб зберегти пастилу на зиму, її краще упакувати в щільно закриваються контейнери, злегка присипавши кожну смужку крохмалем.