Пастила яблучна
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом приготування яблучної пастили. Смачна, легка і солодка! Такий десерт можна сміливо їсти всім стежить за фігурою!
Такий десерт може зберігатися до півроку. Дуже красиво виглядає в банку і оригінально грає роль солодкого подарунка. Мої діти дуже люблять такі яблучні органічні "жуйки" Пастила готується досить швидко, а з'їдається ще швидше. Спробуйте приготувати яблучну пастилу у себе вдома, скористайтеся моїм рецептом, як раз в сезон врожаю яблук.
- Яблука - 1, 5 кілограма
- Цукор - 300 грам
- Вода - 50 мілілітрів
Розріжте яблука на чотири частини, покладіть каструлю з товстим дном, додайте воду і на повільному вогні доведіть до кипіння. Кип'ятіть протягом 15 хвилин під закритою кришкою, періодично помішуючи.
Зніміть кришку і, помішуючи, томатне пюре 8-12 хвилин до загустіння.
Наступною справою - протріть пюре через сито. Так пастила вийде гладкою. Перемішайте суміш з цукром. У розігріту до 70 градусів духовку відправте лист з тонким шаром яблучного пюре на 6-8 годин з обдувом.
Сушіть пастилу до твердого стану. Поверхня повинна бути глянсовою і блискучою. Дайте пласту охолонути і закрутіть в рулон. Для зручності розріжте його на кілька частин і помістіть в банку. Смачного!