Рецепт Яблучна пастила фото

Яблучна пастила
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Десерти, Пастилки

Рецепт пастили я давно бачила на якомусь сайті, він мені відразу сподобався, але довго я не наважувалася її приготувати. Чомусь мені здавалося, що це складно. І ось моя яблучна пастила готова, це смачно!

А ви пробували коли-небудь яблучну пастилу? Або якусь іншу? Але не куплену в магазині, а натуальний, висушену на сонці або в духовці? Пропоную обов'язково спробувати, адже це дуууже смачно! Для мене це ласощі стало справжнім відкриттям, готую її вже втретє, і кожен раз вона виходить начебто ще смачнішою. Фруктова пастила ідеально підходить діткам в якості десерту, тепер ви не будете боятися, що в їх улюблених цукерках багато барвників і цукру. Відразу зазначу: рецептів, як приготувати яблучну пастилу, багато. Деякі пропонують спочатку відварити яблука, потім перетворити їх в пюре і вже потім сушити. Але мені хочеться піддавати яблука якомога меншою обробці, щоб вони зберегли максимум корисностей. Так що нехай наша пастила вийде з невеликими крупинками, але буде дуже і дуже корисною.

  • Яблука - 500 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
яблучна пастила - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яблука можете брати абсолютно будь-які. У мене на пастилу йдуть яблука", не кондиція", які я не кладу в вазу з фруктами. Зазвичай з злегка зіпсованих яблук я роблю компот, а тепер ще й пастилу.
яблучна пастила - фото крок 2
Яблука очистіть і поріжте на невеликі кубики.
яблучна пастила - фото крок 3
Помістіть яблука в кухонний комбайн або чопер і подрібніть до стану кашки.
яблучна пастила - фото крок 4
Додайте цукор, перемішайте. Якщо яблука солодкі, то цукор можна і не додавати, тоді пастила вийде ще більш корисною.
яблучна пастила - фото крок 5
Деко застеліть пергаментом. Викладіть на нього яблучну масу тонким рівним шаром. Сушіть пастилу в духовці протягом 3 годин на самій верхній полиці з відчиненими дверцятами.
яблучна пастила - фото крок 6
Пастила готова. Зніміть її з пергаменту, поріжте на квадратики або смужки.

Схожі рецепти