Цукерки «Вишня в шоколаді»
(покроковий рецепт з фото)
Хто ж не любить цукерки "вишня в шоколаді"? Приготувати їх вдома простіше простого, тим більше, коли сезон вишні. Попереджаю, що це будуть цукерки для дорослих, так як вишня буде в коньяку.
Приготувати цукерки "вишня в шоколаді" зовсім нескладно, в покрокової інструкції наведені два рецепти цукерок, один зовсім простий, другий трохи складніше, але в будь-якому випадку цукерки обов'язково вийдуть. Попереджаю, рецепт цих цукерок для дорослих. Для дітей можна зробити такі ж цукерки, але без витримки в коньяку.
- Вишня - 300 грам
- Чорний гіркий шоколад - 200 грам
- Білий шоколад - 50 грам
- Коньяк - 70-100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування цукерок.
Промийте вишню, видаліть кісточки.
Залийте вишню коньяком або десертним лікером. Накрийте плівкою, залиште настоюватися на 12 годин.
Через 12 годин коньяк злийте.
Розламати шоколад на дольки, поставте його на "водяну баню" таким чином, щоб дно чашки з шоколадом не стосувалося води.
Зубочисткою беріть вишню і занурюйте в розтоплений шоколад.
Перекладайте вишню в шоколаді на блюдо. Дайте шоколаду стабілізуватися протягом однієї години.
Для приготування фігурних цукерок змастіть силіконову форму розтопленим шоколадом. Поставте в прохолодне місце на 15-20 хвилин, так повторіть три рази, щоб сформувався досить міцний шар корпусу цукерок.
Викладіть вишню в осередку, поставте в морозилку на 5 хвилин.
Поки майбутні цукерки коштують в морозилці, розтопіть на водяній бані білий шоколад.
Перекладіть розтоплений білий шоколад в кондитерський мішок.
Заповніть вільні місця в осередку навколо вишні. Знову приберіть в морозилку на 5 хвилин. Потім "запечатайте" цукерки темним шаром шоколаду. Після цього дайте цукеркам стабілізуватися 20-30 хвилин і акуратно вийміть з форми. Залишками білого шоколаду можна прикрасити цукерки, які зробили перш.
Домашні цукерки "вишня в шоколаді" готові. Приємного чаювання!