Рецепт Торт «Вишня в шоколаді» фото

Торт «Вишня в шоколаді»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Поєднання в солодкій випічці шоколаду і ягід вважається одним з найбільш вдалих. Вишня прекрасно підкреслює смак шоколаду і надає торту приємну кислинку. Такі вироби подають у багатьох кафе.

Опис приготування:

Цей рецепт торта підійде для святкового столу, бо виглядає він дуже ошатно і апетитно. Для глазурі ви можете використовувати чорний або молочний шоколад. А можете поекспериментувати і взяти білий. Щоб дізнатися, як приготувати торт «Вишня в шоколаді», читайте рецепт нижче.

  • Яйця - 10 штук (бісквіт)
  • Цукор - 2, 5 склянки (бісквіт)
  • Борошно - 2 склянки (бісквіт)
  • Какао - 50 грам (бісквіт)
  • Какао - 50 грам (крем)
  • Вершкове масло - 600 грам (крем)
  • Молоко - 6 Ст. Ложок (крем)
  • Цукор - 3 склянки (крем)
  • Яйця - 4 штуки (крем)
  • Вишня - 2, 5 склянки (крем)
  • Коньяк - 1/2 склянки (крем)
  • Шоколад - 100 грам (крем)
  • Ванільний цукор - 30 грам (крем)
торт
Вишню для цього торта необхідно підготувати заздалегідь. Для цього вимийте ягоди і дістаньте з них кісточки. Перекладіть вишню в банку і залийте коньяком. Поставте вишню настоюватися в холодильник на дві доби.
торт
Для приготування бісквіта візьміть велику миску і вбийте в неї яйця. Потім додайте до яєць цукор і збийте обидва інгредієнта до пишності за допомогою міксера на високій швидкості. Просійте борошно з какао і акуратно введіть до збитих яєць з цукром. Вилийте тісто у жароміцних форму і запікайте сорок хвилин при температурі сто вісімдесят градусів в духовці. Готовий остиглий бісквіт розрізати на дві частини і дістаньте з нього серединку.
торт
Для крему збийте яйця з цукром за допомогою міксера. Розтопити вершкове масло і тонкою цівкою введіть в крем, не перестаючи його збивати. Додайте ванільний цукор і какао. Ретельно все перемішайте.
торт
Додайте в крем вишню в коньяку. Знову перемішайте його і заповніть половинки бісквіта кремом з вишнею.
торт
Розтопіть плитку шоколаду на водяній бані, додавши до нього кілька ложок молока. Ретельно все перемішайте і вийшла глазур'ю облийте торт з усіх боків. Поставте його в холодильник на кілька годин, прикрасьте коктейльними вишнями і подавайте до столу.

Схожі рецепти