П'яна вишня в шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
Цей варіант хороший тим, що після приготування настоянки залишилися гарні і цілі вишні, які шкода викинути. І як добре що є такий рецепт, як приготувати п'яну вишню в шоколаді.
Такий десерт виключно для дорослих. Для нього можна брати свіжу або заморожену вишню. Але в цьому випадку є вже готові вишні, що залишилися після вишневої настоянки, вони просякнуті алкогольним ароматом і смаком, тому у цукерок буде виражений смак. Найкраще просочувати вишню коньяком, тоді смак буде м'якше, шоколад краще вибирати гіркий і якісний (не менше 70%), тоді зберігати буде простіше, та й смак буде краще.
- Вишня - 11 штука (з настоянки)
- Шоколад - 75 грам
- Коньяк - 30 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
1. Половину шоколаду подрібнюємо на шматочки і розтоплюємо, головне не перегріти його, інакше буде неприємний гіркий запах і смак. У силіконові формочки заливаємо шоколад, щоб він покрив все стінки і залишаємо при кімнатній температурі до охолодження, потім відправляємо в холодильник хвилин на 20.
2. Заздалегідь готуємо сироп: в сотейник наливаємо чверть склянки води і кладемо цукровий пісок, відправляємо масу на вогонь і варимо. У чашці змішуємо 2 столові ложки холодної води з крохмалем. Переливаємо вміст чашки в сотейник і варимо 3 хвилини на слабкому вогні. Трохи охолоджуємо отриману масу і вливаємо коньяк, потім додаємо ягоди з настоянки. Ми залишаємо на 1 час.
3. Дістаємо з холодильника формочки, кладемо в кожну по ягідці і трохи наливаємо сиропу, близько ¾ форми (в якому маринувати вишня). Відправляємо форму на 1 час в холодильник.
4. Через покладений час дістаємо формочки. Розтоплюємо шоколад, що залишився, трохи охолоджуємо його і заливаємо щедро зверху в формочки, відправляємо масу в холодильник на 10 хвилин. Після чого гострим ножем зрізаємо залишки шоколаду, щоб вийшли рівні краї. Відправляємо цукерки ще хвилин на 15 в холодильник, після чого видавлюємо цукерки з силіконових формочок і подаємо до столу.