В'ялені помідори в духовці (на зиму)
(покроковий рецепт з фото)
В'ялені томати - обов'язкова для мене заготовка на зиму. Ця незрівнянно смачна закуска подобається навіть маленьким дітям. Неодмінно приготуйте в'ялені томати будинку самі, з улюбленими пряними травами.
Пряні трави візьміть по їх наявності та свій смак. Можна додавати базилік, розмарин або чебрець, в свіжому вигляді або сушеному. Ідеальні помідори для в'ялення - це сорти "сливки" або черрі.
Томати я Вялю в електричній духовці в режимі нагріву "верх-низ" з відкритими дверцятами. У ній дуже просто виставити необхідну температуру.
Ароматне масло, в якому зберігаються в'ялені томати, додавайте в будь-який салат, воно додасть їм неповторну пряну нотку.
Всі тонкощі, як приготувати в'ялені помідори в духовці (на зиму) дивіться нижче в покроковому рецепті.
- Помідор - 1 кілограм (сорт "сливки" )
- Базилік - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Сіль - За смаком
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - За смаком
- Масло рослинне - 200-250 мілілітрів (оливкова)
Помідори і зелень помийте, обсушити.
Помідори розрізати навпіл, ображати місце від плодоніжки. За допомогою чайної ложки вийміть м'якоть з половинок. Розкладіть їх на деко зрізом вгору так, щоб вони щільно прилягали один до одного.
Посипте підготовлені половинки томатів цукром, сіллю, подрібненою зеленню і спеціями. Залийте всередину заготовок масло. Поставте в'ялитися в розігріту до 120 ° C духовку на 2 годину. Дверцята духовки тримайте прочиненими за допомогою дерев'яної лопатки або шпажки.
Потім зменшіть температуру до 100 ° C і продовжуйте в'ялити томати ще 2-3 години до потрібного вам стану. Томати повинні добре подвяліть і зморщитися, але не підгоріти знизу.
Готові томати складіть в стерилізовані банки, ущільнюючи ложкою. Залийте гарячою олією так, щоб воно повністю покривало помідори. Закрутіть чистими кришками, дайте повністю охолонути і поставте зберігатися в холодильник.