В'ялені перці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
В'ялені овочі дуже смачні, їх часто додають в салати, прохолодні напої, бутерброди і кладуть в гарячі страви. Пропоную вдалий рецепт в'яленого перцю, який дебет добре зберігатися всю зиму.
Час приготування залежить від кількості продукту і сушарки. У мене готується 3 кг. Овочів одночасно, тому, знадобиться мінімум 10 годин. Якщо порція невелика, перець в'ялиться швидше. Якщо готуєте в духовці, контролируйте процесс, перевіряючи готовність перцю. Обов'язково, дверцята духовки завжди повинні бути прочинені.
- Перець болгарський - 3 кілограма
- Часник - 5-7 зубчиків
- Суміш італійських трав - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Перець нарізаємо шматочками і викладаємо на решітку сушарки. Готуємо при температурі 50-55 градусів, близько 10 годин.
Ось так виглядає перець через 6 годин. Продовжуємо готувати.
Готовий перець м'який, але при сильному натисканні з нього не виділяється сік.
У каструлю висипаємо пряні трави, сіль і цукор.
Додаємо часник.
Наливаємо оливкова олія і бальзамічний оцет. Масляний маринад доводимо до кипіння, висипаємо в нього в'ялений перець і прибираємо з вогню.
Перець в олії зі спеціями і травами перекладаємо в суху стерильну банку. Масло має повністю покрити перець. Закриваємо стерильною металевою кришкою.
В'ялені перці готові. Зберігаємо в прохолодному місці. Вдалих вам заготовок!