Рецепт В'ялені перці на зиму фото

В'ялені перці на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок
Заготовки

В'ялені овочі дуже смачні, їх часто додають в салати, прохолодні напої, бутерброди і кладуть в гарячі страви. Пропоную вдалий рецепт в'яленого перцю, який дебет добре зберігатися всю зиму.

Час приготування залежить від кількості продукту і сушарки. У мене готується 3 кг. Овочів одночасно, тому, знадобиться мінімум 10 годин. Якщо порція невелика, перець в'ялиться швидше. Якщо готуєте в духовці, контролируйте процесс, перевіряючи готовність перцю. Обов'язково, дверцята духовки завжди повинні бути прочинені.

  • Перець болгарський - 3 кілограма
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Суміш італійських трав - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Оцет бальзамічний - 1 Чайна ложка
  • Масло оливкове - 150 мілілітрів
в'ялені перці на зиму - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
в'ялені перці на зиму - фото крок 2
Перець нарізаємо шматочками і викладаємо на решітку сушарки. Готуємо при температурі 50-55 градусів, близько 10 годин.
в'ялені перці на зиму - фото крок 3
Ось так виглядає перець через 6 годин. Продовжуємо готувати.
в'ялені перці на зиму - фото крок 4
Готовий перець м'який, але при сильному натисканні з нього не виділяється сік.
в'ялені перці на зиму - фото крок 5
У каструлю висипаємо пряні трави, сіль і цукор.
в'ялені перці на зиму - фото крок 6
Додаємо часник.
в'ялені перці на зиму - фото крок 7
Наливаємо оливкова олія і бальзамічний оцет. Масляний маринад доводимо до кипіння, висипаємо в нього в'ялений перець і прибираємо з вогню.
в'ялені перці на зиму - фото крок 8
Перець в олії зі спеціями і травами перекладаємо в суху стерильну банку. Масло має повністю покрити перець. Закриваємо стерильною металевою кришкою.
в'ялені перці на зиму - фото крок 9
В'ялені перці готові. Зберігаємо в прохолодному місці. Вдалих вам заготовок!

Схожі рецепти