В'ялені груші (заготівля)
(покроковий рецепт з фото)
Літо і осінь - сезон груш, і саме тоді ми робимо заготовки з цього соковитого і солодкого фрукта. Але заготовки - це не тільки варення; подивіться, як приготувати в'ялені груші.
Груші мають властивість темніти, якщо постоять при кімнатній температурі в очищеному вигляді, тому їх потрібно змішати з розведеною в холодній воді лимонною кислотою. Вона не тільки відбілює груші, але і допомагає їм краще зберегтися. Добре просушіть груші, щоб вони не були вологими. Тоді їх можна буде зберігати довше. В'ялені груші можна використовувати як десерт, живильний солодкий перекус або як прикраса для інших десертів.
- Тверді груші - 1, 5 кілограма (соковиті)
- Цукор - 400 грам
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 літр
1. Груші очистіть від шкірки і кісточок, наріжте на пластинки товщиною 1 см. Холодну воду змішайте з лимонною кислотою, додайте до нарізаним грушам і залиште на 1 час.
2. Злийте воду, засипте груші цукром і добре перемішайте. Накрийте грушу тарілкою, зверху прикладіть вантажем і залиште при кімнатній температурі до ранку, щоб груша пустила сік.
3. Відкиньте грушу на сито, дайте рідини стекти. Розкладіть грушу на покритим фольгою деку так, щоб вони не торкалися одне одного. Надішліть груші в розігріту до 100 градусів духовку з відкритими дверцятами на 4 годину.
4. Розкладіть груші на деку і залиште при кімнатній температурі на 7 днів. Готові в'ялені груші посипте цукровою пудрою. Смачного!