Ароматні хрусткі качині ніжки зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Це один з безлічі рецептів запікання качки, головна відмінність якого - неймовірний аромат! поєднання спецій, слив і хрусткої скоринки безумовно сподобається кожному. Тому раджу спробувати.
Я довго шукала, як приготувати ароматні хрусткі качині ніжки зі сливами. І, не знайшовши такого рецепта, вирішила спробувати пофантазувати самостійно. Вийшло надзвичайно! Різноманітність спецій дає просто неповторний аромат, а вершковий соус робить качку по-справжньому хрусткою. Раджу кожному любителю птиці побалувати себе цим рецептом. В залежності від уподобань можна робити корочку більш-менш хрусткою, в будь-якому випадку блюдо вийде дуже смачним.
- Качині ніжки - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Білий перець - 20 грам
- Чорний мелений перець - 20 грам
- Імбир - 20 грам
- Обкладинка - 20 грам
- Зіра - 20 грам (можна брати кмин)
- Сіль - 10 грам
- Slivovиy варення - 2 Ст. Ложки
- Зливи - 500-700 грам
1. Підготуйте всі необхідні спеції і вершкове масло.
2. Все неподрібнене спеції необхідно подрібнити в ступці.
3. Пересипьте всі спеції в невелику миску, додасте масло і перемішайте.
4. Натріть даними маслом качині ніжки з двох сторін, добре промащуючи їх і масажуючи.
5. Для приготування сливового соусу розріжте сливи на дві частини, видаліть у них кісточки, додайте дві столові ложки сливового джему (у мене - ожиновому варення).
6. Викладіть зверху підготовлені качині ніжки шкіркою вниз. Потім накрийте блюдо фольгою і відправте його в розігріту до 160 градусів духовку на 1 час.
7. Через годину приберіть фольгу, переверніть ніжки і підвищить температуру до 200 градусів. Залиште приблизно на 30 хвилин (до виникнення золотистої хрусткої скоринки).
8. Ніжки необхідно подавати зі сливами і соусом. Смачного!