Томати-конфі на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Це чудовий варіант в'ялених томатів на швидку руку. Вони виходять ніжними і дуже ароматними. Можна використовувати їх в якості складової різних закусок. Детальніше в рецепті!
Час активного приготування - 10 хвилин, а ось повністю помідори будуть готові через 12 годин. Але рецепт простий і легкий, витрачені 10 хвилин з лишком окупляться захопленими поглядами! Помідори можна застосувати в різних закусках, починаючи від бутербродів, фаршированих яєць і т.Д. Пробуйте!
- Помідор - 4 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Розмарин - 2-3 Щепоток (сушений)
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Оцет - 2 чайних ложки (бальзамічний або яблучний)
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 3-4 штук
Отже, підготуйте продукти. Вимийте ретельно помідори. Якщо є чебрець, то обов'язково додайте пару гілочок, це додасть помідорів ще більший аромат.
Знадобиться головка часнику. У мене дуже великі зубчики, тому брала всього 4 штучки. Очищати часник не потрібно, просто приберіть верхній шар лушпиння, а самі зубчики роздавите ножем або молоточком. Лавровий лист поламайте руками.
Помідори занурте на 30-40 секунд в окріп, потім відразу в крижану воду на хвилинку. Це дозволить легко і швидко зняти шкірку. Кожен помідор розріжте на 8 частин і видаліть внутрішню частину з насінням, вона не знадобиться. Покладіть в глибоку посудину пелюстки томатів.
До томатам додайте оцет, оливкова олія, сіль, перець чорний мелений, розмарин, лавровий лист, часник, чебрець (якщо є). Обережно перемішайте.
Форму застеліть пергаментом, покладіть в один шар помідорні пелюстки зі спеціями, часником і лавровим листом. Духовку розігрійте до максимуму, поставте в неї форму з томатами, зробіть маленький зазор між дверима духовки і плитою. Вимкніть температуру і залиште томати на ніч. Я ввечері підготувала всі і поставила.
Вранці помідори-конфі готові!
Складіть помідори в чисту суху баночку, закрутіть кришкою. Зберігати такі помідори можна в холодильнику кілька днів. Для більш тривалого зберігання їх потрібно добре утрамбувати і залити киплячим
Рослинним маслом.
Рослинним маслом.
Я зробила канапки з томатами: порізала кабачковий хліб (його рецепт є на сайті, дуже рекомендую спробувати! ), змастила його вершковим сиром, зверху поклала томати, було дуже смачно!