Тістечко «шум»
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко з коротким і звучною назвою "шу" прийшло до нас із Франції. Всі знають, що в цих місцях кондитерська справа розвинене дуже добре, а самі кухаря є справжніми майстрами своєї професії.
Це дуже оригінальне блюдо, яке може прикрасити будь-який стіл. Важливо відзначити і зовнішній вигляд тістечок. Вони дуже красиві, і їх можна подати практично на будь-яке свято. Експериментуйте з начинками, щоб отримати нові смаки. Дивіться мій рецепт, як приготувати тістечко "шу" в домашніх умовах.
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Барвник харчової - 2-3 капель
- Вершки 30% - 300 грам
- Полуничний сироп - 200 грам
У скляній піалках розмішайте сто грам борошна, цукор, нарубані вершкове масло. Капніть пару крапель харчового барвника червоного або рожевого кольору. Розітріть всі інгредієнти виделкою. Замісити щільне туге тісто.
Постеліть шар пергаменту для запікання на стіл і викладіть на нього тісто. Накрийте тісто половинкою пергаменту і розкачайте в папері в тонкий пласт так, щоб він опинився всередині пергаменту. Покладіть вийшов пласт тесту в морозильну камеру.
Тепер вам необхідно приготувати заварне тісто. Для цього на плиту поставте сотейник. У сотейнику слід з'єднати сто двадцять грам вершкового масла і воду. На повільному вогні доведіть інгредієнти до кипіння.
Поки маса кипить, всипте в неї борошно і розмішайте все до повного зникнення грудочок.
За допомогою кухонного комбайна збийте охолоджені сирі курячі яйця. Щоб вони краще збивалися, ви можете кинути до них щіпку повареної солі або ж влити пару крапель лимонного соку.
Не припиняючи збивати, введіть в яєчну масу в гарячу частина тесту по одній столовій ложці.
Коли тісто охолоне, перекладіть його в кондитерський мішечок з насадкою. Деко вистелити промасленим папером для запікання. На нього відсадити з кулінарного мішка невеликі тістечка.
Дістаньте з морозильної камери пласт тесту в пергаменті. Розгорніть його і викладіть на робочу поверхню. Поки тісто не розморозити, швидко виріжте з нього за допомогою невеликої формочки маленькі кружечки.
Вирізані кружечки з кольорового тіста викладіть поверх отсаженного заварного тесту. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї деко з тістечками і випікайте півгодини.
Поки тістечка печуться, збийте жирні вершки з полуничним сиропом або варенням. Це буде наш крем. Коли готові тістечка охолонуть, зріжте з них верхівку і начините кремом з кулінарного шприца.