Тістечка «шум» з krakelinom
(покроковий рецепт з фото)
Ці тістечка - приголомшлива французька класика. Вони складаються з двох видів тіста. Це заварне тісто і тісто кракелін. Про це докладніше в рецепті…
Тісто кракелін є сумішшю всього з трьох інгредієнтів - мука, цукор і вершкове масло. Завдяки наявності цього тесту, ніжні, повітряні тістечка мають смачну хрустку скоринку. Встояти перед такими тістечками просто не можливо. Обов'язково спробуйте!
- Вершкове масло - 155 грам(80 г. В заварне, 75 г. В krakelin)
- Цукор - 95 грам (в krakelin)
- Борошно - 220 грам(125 г. В заварне, 95 г. В krakelin)
- Молоко - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вершки від 33% - 300 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Для кракелінового тесту вручну змішайте борошно, цукор і вершкове масло.
Для заварного тесту поставте грітися молоко з вершковим маслом. Доведіть до кипіння, щоб масло розтануло.
Всипте всю муку і швидко замісити тісто лопаткою. На даному етапі борошно заварюється. Погрійте каструлю з тестом на вогні ще пару хвилин, постійно заважаючи. Це необхідно для того, щоб вся мука грунтовно заварилася.
Потім дайте тесту охолонути до теплого стану.
Потім дайте тесту охолонути до теплого стану.
Потім в тісто вбийте по-одному яйця.
На деко для випічки відсадити невеликі порції заварного тесту.
Враховуйте, що при випіканні вони збільшаться в розмірах.
Зверху на них викладіть коржики з тіста кракелін.
Поставте в духовку при 190 градусах на 15-20 хвилин. Готуйте до золотистої рум'яної.
Враховуйте, що при випіканні вони збільшаться в розмірах.
Зверху на них викладіть коржики з тіста кракелін.
Поставте в духовку при 190 градусах на 15-20 хвилин. Готуйте до золотистої рум'яної.
Після випічки дайте тістечком повністю охолонути.
Для крему збийте вершки з цукровою пудрою. Знизу начините тістечка кремом. Дайте їм хоча б годину настоятися, щоб вони трохи просочилися зсередини.
Приємного чаювання!