Апельсиново-смородинові тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тістечок з Апельсиновою цедрою, смородиною і Апельсинової глазур'ю.
Кисло-солодкий смак цих тістечок зачарує вас.
- Цукру - 3 Ст. Ложки
- Розпушувача - 1 Ст. Ложка
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Смородини - 1/3 склянки
- Апельсин - 1 штука
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Для глазурі:Апельсина - 1/2 штуки (сік)
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Цукрової пудри - 12 Ст. Ложок
1. Попередньо розігріти духовку до 220 градусів. Змішати разом борошно, зародки пшениці, цукор, розпушувач і сіль у великій мисці. Додати цедру одного Апельсина і 1/3 склянки смородини. Додати вершки і перемішати.
2. Викласти тісто на злегка посипаною борошном поверхні. Акуратно сформувати з тіста круглий кульку. Зробити з кульки плоский коло товщиною 1 см. Розрізати його на 8 трикутників.
3. Викласти отримані трикутнички на деко, вистелений пергаментом. Змастити верхівку і сторони розтопленим вершковим маслом. Випікати тістечка до світло-золотистого кольору приблизно близько 14-18 хвилин, в залежності від вашої духовки. Викласти готові тістечка на решітку і дати злегка охолонути. Подавати тістечка з маслом або глазур'ю.
4. Щоб приготувати глазур, в невеликій мисці змішати розтоплене вершкове масло, Апельсиновий сік і цукрову пудру. Залити приготовленою глазур'ю тістечка, дати глазурі застигнути і подавати.