Рецепт Апельсиново-лимонний пиріг фото

Апельсиново-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Апельсин
ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

Ніжний і повітряний бісквіт з яскравим ароматом цитрусових. Така смачна домашня випічка не залишить байдужим нікого. Готується з доступних продуктів, просто і швидко!

Домашні пироги - це завжди дуже смачно! Пропоную приготувати апельсиново-лимонний пиріг. Випічка дуже ароматна і доведеться всім до душі! Неодмінно приготуйте і побалуйте себе і своїх близьких! Пиріг виходить досить великий, для форми розміром 20 з 30 см. За бажанням кількість інгредієнтів можете зменшити в два рази.

  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Рослинна олія - 125 мілілітрів
  • Борошно - 320 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Розпушувач тіста - 18 грам
  • Яйце - 3 штуки
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 2
Апельсин і лимон добре промийте, наріжте часточками і видаліть кісточки, якщо є.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 3
Подрібніть до однорідної маси за допомогою блендера або м'ясорубки. Додайте 100 гр цукру і перемішайте.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 4
Окремо в глибокій мисці збийте яйця з цукром, що залишився.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 5
Додайте молоко, рослинне масло і ще раз все збийте.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 6
Всипте борошно з розпушувачем.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 7
Перемішайте до однорідного стану.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 8
Форму для випічки змастіть маслом, присипте дно і боки борошном або манкою. Вилийте приблизно 2/3 тесту.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 9
Зверху рівномірно розкладіть апельсиново-лимонну начинку.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 10
Полийте начинку тістом. Випікайте при температурі 180 градусів 45 хвилин.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 11
Апельсиново-лимонний пиріг готовий. Остудіть його прямо в формі, а потім витягніть і наріжте на порції.
апельсиново-лимонний пиріг - фото крок 12
За бажанням верх можна присипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти