Апельсиново-лимонний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і повітряний бісквіт з яскравим ароматом цитрусових. Така смачна домашня випічка не залишить байдужим нікого. Готується з доступних продуктів, просто і швидко!
Домашні пироги - це завжди дуже смачно! Пропоную приготувати апельсиново-лимонний пиріг. Випічка дуже ароматна і доведеться всім до душі! Неодмінно приготуйте і побалуйте себе і своїх близьких! Пиріг виходить досить великий, для форми розміром 20 з 30 см. За бажанням кількість інгредієнтів можете зменшити в два рази.
- Апельсин - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
- Борошно - 320 грам
- Цукор - 300 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Розпушувач тіста - 18 грам
- Яйце - 3 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
Апельсин і лимон добре промийте, наріжте часточками і видаліть кісточки, якщо є.
Подрібніть до однорідної маси за допомогою блендера або м'ясорубки. Додайте 100 гр цукру і перемішайте.
Окремо в глибокій мисці збийте яйця з цукром, що залишився.
Додайте молоко, рослинне масло і ще раз все збийте.
Всипте борошно з розпушувачем.
Перемішайте до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом, присипте дно і боки борошном або манкою. Вилийте приблизно 2/3 тесту.
Зверху рівномірно розкладіть апельсиново-лимонну начинку.
Полийте начинку тістом. Випікайте при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Апельсиново-лимонний пиріг готовий. Остудіть його прямо в формі, а потім витягніть і наріжте на порції.
За бажанням верх можна присипати цукровою пудрою. Смачного!