Рецепт Апельсиново-шоколадний пиріг фото

Апельсиново-шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин, Шоколад
ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Хочу розповісти вам, як приготувати апельсиново-шоколадний пиріг: дуже ароматний, солодкий і соковитий. Він здивує своєю оригінальністю і стане прикрасою вашого столу і родзинкою чаювання!

Цей пиріг вразить усіх своєю начинкою, а саме - ефектним поєднанням смаку апельсинів і шоколаду. Ви можете брати будь-який шоколад, це залежить тільки від ваших уподобань. Апельсиново-шоколадний пиріг також порадує вас своїм солодким ароматом цитрусових і стане відмінною прикрасою столу через фігурно вирізаного тесту, яким необхідно вкрити верх пирога. Раджу вам приготувати цей пиріг!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Холодна вода - 45 мілілітрів
  • Апельсин - 2 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Обкладинка - За смаком
  • Плитка шоколаду - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 1
1. Холодне вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте просіяне борошно, перетріть все в дрібну крихту. Маса повинна вийти дуже розсипчастою.
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 2
2. Додайте дуже холодну воду і замісити тісто щільне. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на півгодини.
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 3
3. Форму, в якій будете випікати пиріг, змастіть вершковим маслом. Розділіть тісто на дві нерівні частини, рівномірно розподіліть більшу частину як основу пирога. Наколи дно пирога вилкою.
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 4
4. Приготуйте начинку. Для цього апельсини очистіть від шкірки і наріжте на часточки. Наріжте їх дрібними шматочками і викладіть на шар тіста. Зверху присипте цукром і корицею.
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 5
5. Додайте поламану на дольки плитку шоколаду. З тесту розкачайте пласт товщиною півсантиметра, виріжте з нього зірочки для прикраси пирога.
апельсиново-шоколадний пиріг - фото крок 6
6. Змастіть пиріг зверху злегка збитим яйцем, щоб він підрум'яниться при випіканні, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти