Апельсиново-шоколадний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати апельсиново-шоколадний пиріг: дуже ароматний, солодкий і соковитий. Він здивує своєю оригінальністю і стане прикрасою вашого столу і родзинкою чаювання!
Цей пиріг вразить усіх своєю начинкою, а саме - ефектним поєднанням смаку апельсинів і шоколаду. Ви можете брати будь-який шоколад, це залежить тільки від ваших уподобань. Апельсиново-шоколадний пиріг також порадує вас своїм солодким ароматом цитрусових і стане відмінною прикрасою столу через фігурно вирізаного тесту, яким необхідно вкрити верх пирога. Раджу вам приготувати цей пиріг!
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 150 грам
- Холодна вода - 45 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - За смаком
- Плитка шоколаду - 1 штука
- Яйце - 1 штука
1. Холодне вершкове масло натріть на крупній тертці. Додайте просіяне борошно, перетріть все в дрібну крихту. Маса повинна вийти дуже розсипчастою.
2. Додайте дуже холодну воду і замісити тісто щільне. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на півгодини.
3. Форму, в якій будете випікати пиріг, змастіть вершковим маслом. Розділіть тісто на дві нерівні частини, рівномірно розподіліть більшу частину як основу пирога. Наколи дно пирога вилкою.
4. Приготуйте начинку. Для цього апельсини очистіть від шкірки і наріжте на часточки. Наріжте їх дрібними шматочками і викладіть на шар тіста. Зверху присипте цукром і корицею.
5. Додайте поламану на дольки плитку шоколаду. З тесту розкачайте пласт товщиною півсантиметра, виріжте з нього зірочки для прикраси пирога.
6. Змастіть пиріг зверху злегка збитим яйцем, щоб він підрум'яниться при випіканні, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Смачного!