Рецепт Апельсиново-мигдальний пиріг фото

Апельсиново-мигдальний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Фрукти, Апельсин, Мигдалеве борошно
ПП рецепти, Пісні страви
Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Чудовий на смак пиріг сподобається всій родині. Якщо ви його приготуєте один раз, то обов'язково будете потім готувати постійно.

Пиріг виходить дуже смачним. Відваріть апельсини і подрібніть їх в пюре. Додайте миндальную борошно, розпушувач, лікер, збиті окремо яєчні жовтки і білки з цукром і перемішайте. Тісто викладіть у форму і випікання протягом години. Готовий пиріг остудіть, наріжте на порції. При бажанні можна прикрасити цукровою пудрою і листочками м'яти.

  • Цукор - 200 грам
  • Мигдалеве борошно - 400 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Апельсиновий лікер - 1 Ст. Ложка
апельсиново-мигдальний пиріг - фото крок 1
Апельсини залийте водою, поставте на вогонь і варіть 25 хвилин після закипання. Потім злийте, знову залийте холодною водою і ще раз проваріть протягом 25 хвилин. Після цього поріжте апельсини на шматочки і подрібніть їх в пюре.
апельсиново-мигдальний пиріг - фото крок 2
Додайте до апельсинового пюре миндальную борошно, розпушувач і лікер і перемішайте.
апельсиново-мигдальний пиріг - фото крок 3
Яєчні жовтки збийте в пишну піну протягом 10 хвилин. Окремо збийте білки з цукром.
апельсиново-мигдальний пиріг - фото крок 4
Додайте в тісто жовтки, потім білки і розмішайте.
апельсиново-мигдальний пиріг - фото крок 5
Викладіть тісто у форму, змащену маслом, і запечіть в духовці розігрітій до 180 градусів протягом години. Готовий пиріг остудіть і наріжте на порції. При бажанні можна прикрасити цукровою пудрою і листочками м'яти.

Схожі рецепти