Мигдальний пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування мигдального пирога з персиками. Начинка пирога може складатися не тільки з персиків, але з абрикосами так само вийде дуже непогано.
У приготуванні пирога використовують мигдальні горіхи. Горіхи очищають, обсушують в духовці, потім подрібнюють. У начинку йдуть консервовані персики.
- Цукор - 200 грам
- Консервованих персиків (абрикос) - 350 грам
- Яєць - 4 штуки
- Мигдаль - 120 грам
- Сироп мигдалю - 2 Ст. Ложки
- Розпушувача - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 180 грам
- Муки - 170 грам
1. Крутим окропом на дві-три хвилини залити мигдаль, потім занурити відразу в холодну воду. Поки мигдаль мокрий, стискаємо горіх пальцями і ядерця від шкірки очистяться дуже легко.
2. Обсушити в духовці очищений мигдаль і до стану дрібної крихти змолоти в блендері, додаємо цукор і подрібнюємо ще.
3. Розділити на жовтки і білки яйця. До побіління збити жовтки з 50 грамами цукру. Додати мигдальний сироп, м'яке масло і до кремового стану збити. Додаємо борошно, так само розпушувач, і потім змішуємо досить швидко. З дрібкою солі і сто грамами цукру збиваємо білки (треба збити до стійких піків). У суміш яєць і мигдалю, розмішуючи знизу вгору, акуратно вмішати білки. Тісто вийде кремоподібне, легке, ніжне.
4. Застелити пергаментом дно рознімної форми, тісто викласти. Нарізати четвертинками персики. Поверх тесту викласти шматочки.
5. Хвилин сорок-сорок п'ять при температурі сто дев'яносто градусів випікати пиріг.
6. Пиріг обов'язково остудити. Смачного!