Рецепт Мигдальний пиріг з персиками фото

Мигдальний пиріг з персиками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Персик , Горіхи , Мигдаль
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування мигдального пирога з персиками. Начинка пирога може складатися не тільки з персиків, але з абрикосами так само вийде дуже непогано.

Опис приготування:

У приготуванні пирога використовують мигдальні горіхи. Горіхи очищають, обсушують в духовці, потім подрібнюють. У начинку йдуть консервовані персики.

  • Цукор - 200 грам
  • Консервованих персиків (абрикос) - 350 грам
  • Яєць - 4 штуки
  • Мигдаль - 120 грам
  • Сироп мигдалю - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувача - 1, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Муки - 170 грам
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 1
1. Крутим окропом на дві-три хвилини залити мигдаль, потім занурити відразу в холодну воду. Поки мигдаль мокрий, стискаємо горіх пальцями і ядерця від шкірки очистяться дуже легко.
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 2
2. Обсушити в духовці очищений мигдаль і до стану дрібної крихти змолоти в блендері, додаємо цукор і подрібнюємо ще.
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 3
3. Розділити на жовтки і білки яйця. До побіління збити жовтки з 50 грамами цукру. Додати мигдальний сироп, м'яке масло і до кремового стану збити. Додаємо борошно, так само розпушувач, і потім змішуємо досить швидко. З дрібкою солі і сто грамами цукру збиваємо білки (треба збити до стійких піків). У суміш яєць і мигдалю, розмішуючи знизу вгору, акуратно вмішати білки. Тісто вийде кремоподібне, легке, ніжне.
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 4
4. Застелити пергаментом дно рознімної форми, тісто викласти. Нарізати четвертинками персики. Поверх тесту викласти шматочки.
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 5
5. Хвилин сорок-сорок п'ять при температурі сто дев'яносто градусів випікати пиріг.
мигдальний пиріг з персиками - фото крок 6
6. Пиріг обов'язково остудити. Смачного!

Схожі рецепти