Мигдальний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас з'явилося бажання побалувати себе і близьких чимось смачненьким і незвичайним, то придивіться до мигдальному пирога. Дивіться, як приготувати мигдальний пиріг на своїй домашній кухні.
Перед вами рецепт мигдального пирога, який готується з рубленого тесту. Для нього обов'язково масло повинно бути твердим і холодним, тоді тісто виходить густим. Перемелений мигдаль входить до складу тесту. Він надає пирога незвичайний, дуже приємний аромат і смак. Крем готується зі збитих вершків. Виходить велика пісочна кошик полуниці з кремом зі збитих вершків.
- Борошно пшеничне - 100 грам
- Мигдаль солодкий - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 60 грам
- Цукрова пудра - 50 грам
- Курине яйце - 1 штука
- Вершки 35% - 500 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Ром - 30 мілілітрів
- Полуниця - 600 грам
1. Замочіть мигдаль в гарячій воді на пару хвилин. Зніміть з нього шкурку. Підсушіть на гарячій сковорідці. Подрібніть мигдаль до дрібної крихти. Всипте в нього просіяне борошно, цукор, нарізане холодне вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перебейте ножем.
2. У перебиту суміш додайте одне куряче яйце. Влийте пару столових ложок рому. Тепер швидко і грунтовно перемішайте. Тісто покладіть в харчову плівку. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
3. Візьміть низьку форму. Змастіть її дно і боковини маслом. Викладіть в неї тісто. Акуратно розрівняйте пальцями так, щоб товщина коржа була не більше 1 см. Виделкою зробіть проколи по всьому пласту.
4. Поставте корж випікатися в духовці при температурі 180С менш 15 хвилин. Зверху тісто притисніть вантажем (на пергамент насипте сіль або будь-яку крупу).
5. Дістаньте з духовки заготовку для пирога і поставте охолоджуватися. Підготуйте крем: прохолодний 2 склянки жирних вершків в морозилці протягом чверті години. Потім збийте їх (спочатку на малій швидкості). Коли вершки загустеют, додайте ванілін і цукрову пудру. Замочіть 10 г желатину. Для повного розчинення прогрійте його на паровій бані. Потім акуратно влийте в крем.
6. Тепер перекладіть цей крем на остиглий корж. Розрівняйте його по всій поверхні пирога.
7. Помийте свіжу полуницю. Викладайте зверху крему. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати мигдальний пиріг, присипте цукровою пудрою полуницю і подавайте до чаю. Смачного.