Рецепт Мигдальний пиріг фото

Мигдальний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Горіхи, Мигдаль
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Якщо у вас з'явилося бажання побалувати себе і близьких чимось смачненьким і незвичайним, то придивіться до мигдальному пирога. Дивіться, як приготувати мигдальний пиріг на своїй домашній кухні.

Перед вами рецепт мигдального пирога, який готується з рубленого тесту. Для нього обов'язково масло повинно бути твердим і холодним, тоді тісто виходить густим. Перемелений мигдаль входить до складу тесту. Він надає пирога незвичайний, дуже приємний аромат і смак. Крем готується зі збитих вершків. Виходить велика пісочна кошик полуниці з кремом зі збитих вершків.

  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Мигдаль солодкий - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Курине яйце - 1 штука
  • Вершки 35% - 500 мілілітрів
  • Желатин - 10 грам
  • Ром - 30 мілілітрів
  • Полуниця - 600 грам
мигдальний пиріг - фото крок 1
1. Замочіть мигдаль в гарячій воді на пару хвилин. Зніміть з нього шкурку. Підсушіть на гарячій сковорідці. Подрібніть мигдаль до дрібної крихти. Всипте в нього просіяне борошно, цукор, нарізане холодне вершкове масло. Всі інгредієнти ретельно перебейте ножем.
мигдальний пиріг - фото крок 2
2. У перебиту суміш додайте одне куряче яйце. Влийте пару столових ложок рому. Тепер швидко і грунтовно перемішайте. Тісто покладіть в харчову плівку. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
мигдальний пиріг - фото крок 3
3. Візьміть низьку форму. Змастіть її дно і боковини маслом. Викладіть в неї тісто. Акуратно розрівняйте пальцями так, щоб товщина коржа була не більше 1 см. Виделкою зробіть проколи по всьому пласту.
мигдальний пиріг - фото крок 4
4. Поставте корж випікатися в духовці при температурі 180С менш 15 хвилин. Зверху тісто притисніть вантажем (на пергамент насипте сіль або будь-яку крупу).
мигдальний пиріг - фото крок 5
5. Дістаньте з духовки заготовку для пирога і поставте охолоджуватися. Підготуйте крем: прохолодний 2 склянки жирних вершків в морозилці протягом чверті години. Потім збийте їх (спочатку на малій швидкості). Коли вершки загустеют, додайте ванілін і цукрову пудру. Замочіть 10 г желатину. Для повного розчинення прогрійте його на паровій бані. Потім акуратно влийте в крем.
мигдальний пиріг - фото крок 6
6. Тепер перекладіть цей крем на остиглий корж. Розрівняйте його по всій поверхні пирога.
мигдальний пиріг - фото крок 7
7. Помийте свіжу полуницю. Викладайте зверху крему. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати мигдальний пиріг, присипте цукровою пудрою полуницю і подавайте до чаю. Смачного.

Схожі рецепти