Рецепт Апельсиново-шоколадний кекс фото

Апельсиново-шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Апельсин
ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Кекси

Незвичайно ароматний і смачний кекс з апельсином і какао відмінно підійде до чаю, кава, молоку або компоту, завершуючи будь-яку трапезу. Готується просто і коштує недорого.

Апельсиново-шоколадний кекс - чудова домашня випічка, з яким справиться навіть початківець кулінар. Рекомендую обов'язково приготувати такий кекс до сімейного чаювання.

  • Вершкове масло - 130 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Борошно - 300 грам
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 1, 5 Ст. Ложки
  • Апельсин - 1 штука
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 1
У миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Ретельно перемішайте.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 2
По одному додайте яйця, кожен раз збиваючи міксером.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 3
Додайте чайну ложку соди без гірки, погашену оцтом або лимонною кислотою.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 4
Поступово всипте в миску борошно. Перемішайте до однорідної, гладкої консистенції.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 5
Потім влийте молоко і перемішайте тісто.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 6
Testo майже.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 7
Розділити тісто на дві частини. З одного апельсина зніміть цедру і відіжміть сік. У половину тіста додайте 2-3 столові ложки соку і столову ложку цедри. Перемішайте.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 8
У другу половину тіста додайте какао і перемішайте.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 9
По черзі викладіть світле і темне тісто в форму для кексу.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 10
Випікайте кекс в духовці при температурі 175 градусів 40-45 хвилин.
апельсиново-шоколадний кекс - фото крок 11
Готовий кекс дістаньте з форми, охолодитися і narež'te.

Схожі рецепти