Апельсиново-шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно ароматний і смачний кекс з апельсином і какао відмінно підійде до чаю, кава, молоку або компоту, завершуючи будь-яку трапезу. Готується просто і коштує недорого.
Апельсиново-шоколадний кекс - чудова домашня випічка, з яким справиться навіть початківець кулінар. Рекомендую обов'язково приготувати такий кекс до сімейного чаювання.
- Вершкове масло - 130 грам
- Цукор - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 1, 5 Ст. Ложки
- Апельсин - 1 штука
У миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Ретельно перемішайте.
По одному додайте яйця, кожен раз збиваючи міксером.
Додайте чайну ложку соди без гірки, погашену оцтом або лимонною кислотою.
Поступово всипте в миску борошно. Перемішайте до однорідної, гладкої консистенції.
Потім влийте молоко і перемішайте тісто.
Testo майже.
Розділити тісто на дві частини. З одного апельсина зніміть цедру і відіжміть сік. У половину тіста додайте 2-3 столові ложки соку і столову ложку цедри. Перемішайте.
У другу половину тіста додайте какао і перемішайте.
По черзі викладіть світле і темне тісто в форму для кексу.
Випікайте кекс в духовці при температурі 175 градусів 40-45 хвилин.
Готовий кекс дістаньте з форми, охолодитися і narež'te.