Шум
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам побалувати себе однією з родзинок французької кухні і приготувати апетитне і повітряне тістечко "шу" в домашніх умовах з ніжним вершковим кремом. Буде смачно, це я вам гарантую!
Це дивно смачне заварне тістечко можна начинити абсолютно будь-яким кремом, який вам до душі. Крім того, ви можете зробити глазур: шоколадну, цитрусову і т.Д. Рецепт приготування тістечка "шу" припаде до смаку всім охочим ніжних десертів і стане справжньою окрасою вашого столу.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 4 штуки(+ 1 жовток)
1. У невеликій мисці або сотейнику розтопіть і доведіть до кипіння вершкове масло.
2. Всипте просіяне борошно, додайте дрібку солі (я рекомендую обов'язково використовувати її в рецепті приготування тістечка "шу", так як тоді тісто буде більш пікантним).
3. Ретельно перемішайте всі до однорідності. Зніміть з вогню і остудіть трохи.
4. Збивати рекомендую міксером, щоб тісто вийшло повітряним. По одному додайте яйця (або можна відразу збити їх в невеликій мисці і потім вливати тонкою цівкою), продовжуючи збивати.
5. Деко застеліть пергаментом, викладайте тісто ложкою.
6. Щоб тістечко "шу" в домашніх умовах було ніжно-коричневого кольору, змастіть тісто зверху збитим жовтком. Оперувати в розігріту до 210 градусів духовку на 12-15 хвилин. Після приберіть температуру до 190 градусів на 18-20 хвилин. В самому кінці приберіть температуру до мінімуму.
7. Ось і весь секрет, як приготувати тістечко "шу" . Тепер потрібно остудити як слід основу на решітці і акуратно розрізати її навпіл.
8. Найпростіший варіант крему - збиті вершки з ванільним екстрактом і згущеним молоком. Перед подачею можна присипати тістечка також цукровою пудрою.
9. Або зверху додатково полийте глазур'ю. Приємного чаювання!