Пиріг сливовий (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з соковитими фруктами мої улюблені. У них поєднується солодко-кислий смак, який приваблює багатьох людей. І пограти з начинкою завжди можна. Або ж можна знайти перевірений часом варіант.
Рецептів подібної випічки дуже багато. Але я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати Пиріг сливовий (старовинний рецепт). У ньому використані найпростіші інгредієнти. Додавання лише одне - розпушувач. Його можете замінити на соду з оцтом. Смак вам здасться знайомим з дитинства, особливо, якщо ви будете використовувати садові фрукти.
- Цукор - 250 грам
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Слива - 1 кілограм
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Молоко - 150 мілілітрів
- Розпушувач, пакетик - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
Для початку збийте яйця з цукром до піни. Потім влийте до них масло, постійно збиваючи. Окремо з'єднайте ванілін з молоком, а потім влийте його до яєчної маси. В іншому посуді змішайте борошно з розпушувачем.
Тепер з'єднайте обидві суміші, замішавши тісто. Викладіть його в змащену маслом форму для випічки. Зливи наріжте половинками. Розкладіть їх по всьому тесту.
Випікайте пиріг при 180 градусах протягом 35 хвилин в духовці. Приємного чаювання!