Царська вуха (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу розповісти, як приготувати царську юшку за старовинним рецептом. Це насичений суп з багатим смаком з двох сортів риби і класичного набору овочів для юшки. Порадуйте себе старовинним блюдом.
Щоб вуха мала більш насичений смак і була прозорою, не знімайте з палтуса шкіру. Це дозволить м'яса не розвалиться на волокна і збереже бульйон "чистим" .
Після того, як вуха зварилася, не забудьте дістати з каструлі половинки ріпчастої цибулі.
Якщо у вас є обрізки від риби, то їх можна додати в бульйон, але їх необхідно дістати перед подачею.
- Стейк лосося - 1 штука
- Стейк палтуса - 1 штука (або інша біла риба)
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошок - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Для початку підготуйте рибу. Вимийте м'ясо лосося і палтуса. Відділи філе Costea. Намагайтеся вийняти з м'яса все кістки. Поріжте рибу на великі шматочки.
Картопля очистіть від шкірки і наріжте досить великими шматочками. Морква також почистіть і наріжте кружальцями. Потім кружечки розрізати навпіл.
Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте його на дві половинки. У каструлю налийте 1, 5 літра води і закип'ятіть її. Посоліть за смаком і Відведіть туди картоплю і моркву. Через 10 хвилин покладіть туди цибулю, а ще через 10 хвилин - рибу. Бульйон з рибою повинен варитися ще 5 хвилин.
Перед подачею юшку потрібно настояти хоча б 30 хвилин. За смаком в тарілку можна додати часточку лимона. Таку юшку також можна заправити сметаною і порізаною зеленню.