Горіховий торт (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати горіховий торт (старовинний рецепт) - перевірений досвідом рецепт торта, який завжди виходить. Інгредієнти досить прості, але смак торта неймовірний!
У приготуванні цього торта немає нічого складного, але завдяки одному секрету він виходить зовсім несхожим на інші. Особливістю його є тісто, адже для його приготування необхідно взяти злегка підсушені здобні булочки і подрібнити їх до стану крихти, тільки тоді тісто вийде ніжним, вологим і одночасно повітряним. Для крему краще всього використовувати саме згущене молоко з маслом, а в якості горіхів взяти суміш фундука, грецьких горіхів і мигдалю.
- Вершкове масло - 150 грам(+200 г в крем)
- Цукор - 180 грам
- Борошно - 195 грам
- Горіхи сирі - 150 грам
- Згущене молоко - 500 грам
- Яйце - 3 штуки
- Крихітка з здобних булочок - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
1. За допомогою блендера подрібніть сухарі до стану великої крихти. Подрібніть горіхи в блендері. Яйця збийте міксером до білої піни і збийте з цукром, щоб він розчинився.
2. Додайте розм'якшене вершкове масло і добре збийте. Соду погасите оцтом і додайте до тесту, перемішайте. Додайте до тесту просіяне борошно і замісити тісто. Додайте горіхи і сухарі, знову перемішайте.
3. Залиште тісто на 15-20 хвилин. Рівномірно розподіліть тісто в покритої пергаментом формі так, щоб його товщина не перевищувала 1 см. Накрийте тісто пергаментом і розправте тісто руками.
4. Зніміть пергамент і відправте в розігріту до 180 градусів духовці 10 хвилин. Повністю остудіть коржі. Приготуйте крем: взбейте вареную сгущенку, додайте до неї м'яке вершкове масло.
5. Перемажьте коржі кремом, змастіть кремом боки і обсипте крихтою і горіхами. Залиште торт на 8 годин в холодильнику. Смачного!