Рецепт Раковий суп старовинний фото

Раковий суп старовинний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Рак
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На обід
Супи

Раковий суп старовинний був відомий нашим предкам. Він прийшов до нас з Європи, де в давні часи рибалки варили собі подібну юшку, щоб прогодуватися. Зараз його люблять і наші співвітчизники.

Якщо вам стало цікаво, як приготувати раковий суп старовинний, то прочитайте цей рецепт. Такий супчик буде ідеальним частуванням спекотного літнього дня, адже він подається холодним. Аромат від раків виходить такий, що ніхто не зможе встояти перед такою спокусою.

  • Вершки - 1/3 склянки
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Бульйон (рибний) - 1 Склянка
  • Раки - 5 штук
  • Листя салату (рукола) - 10 штук
раковий суп старовинний - фото крок 1
Візьміть чашу для блендера і влийте в неї вершки. Вони повинні бути середньої жирності, так як сильно жирні можуть стати вершковим маслом. Відокремте жовток від білка, додайте жовток до вершків. За допомогою погружного блендера збийте вершки з жовтком до однорідної маси.
раковий суп старовинний - фото крок 2
Якщо у вас немає рибного бульйону, то просто зваріть його, використовуючи хвости і голови будь-яких риб. Бульйон процідіть і знову поставте в каструльці на плиту. Коли він закипить, тоненькою цівкою влийте в нього яєчно-вершкову суміш, постійно помішуючи.
раковий суп старовинний - фото крок 3
Зніміть основу для майбутнього супчика з вогню і дайте трохи охолонути. Розлийте по порційних тарілках або піалках. Вимийте листя руколи і покладіть в кожну піалку по кілька цілих листочків.
раковий суп старовинний - фото крок 4
Відваріть раків в трохи присолені воді до повної готовності (10-15 хвилин). Потім очистіть їх від хітинового покриву і викладіть ракові шийки в суп. Деякі люблять подавати суп крижаним, тоді додайте зверху пару кубиків льоду.

Схожі рецепти