Щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
За старих часів справжні щі готувалися довго, оскільки використовувалася російська піч і спеціальний посуд з глини. Розповім, як приготувати борщ добові з квашеної капусти (старовинний рецепт).
Рецепт старовинний, але приготування на сучасний манер, адже старовинну піч знайти складно. Є його можна відразу після приготування, але краще почекати. Блюдо відмінно підходить для святкового столу або для посиденьок після застілля. Можна зробити вегетаріанські щі або на м'ясному бульйоні з яловичини, баранини.
- Баранячі ребра - 0, 6-0, 7 кілограма
- Морквина - 0, 5 штуки
- Корінь петрушки - 0, 5 штуки
- Корінь селери - 0, 5 штуки
- Порей - 0, 5 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 4 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Квашена капуста - 0, 7 кілограма
- Крем - За смаком
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Вимийте овочі та очистіть.
2. У каструлю викладіть цілий корінь селери, петрушки, цибуля, порей і моркву. Додайте вимите м'ясо і залийте все водою, додайте запашний перець і лавровий лист, варіть після закипання на слабкому вогні 3-4 годину.
3. Через необхідний час дістаньте з бульйону м'ясо, всі овочі, лавровий лист. Розберіть м'ясо на шматочки і відразу поверніть його назад, додайте квашену капусту і доведіть до кипіння, варіть півгодини.
4. У сотейник викладіть вершкове масло, розтопіть його.
5. Додайте до масла борошно і енергійно перемішайте ложкою, щоб позбутися від грудочок.
6. Отриману борошняну суміш вилийте в каструлю до решти інгредієнтів, за смаком посоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою, остудіть щі і відправте в холодильник.
7. На наступний день розігрійте щі і подавайте до столу з ложкою сметани. Смачного!