Рецепт Щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) фото

Щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Капуста , Квашена капуста , Морква , Баранина , Цибуля , Реберця
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи , Кисле , Щи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 13 г. 0 хв.

За старих часів справжні щі готувалися довго, оскільки використовувалася російська піч і спеціальний посуд з глини. Розповім, як приготувати борщ добові з квашеної капусти (старовинний рецепт).

Опис приготування:

Рецепт старовинний, але приготування на сучасний манер, адже старовинну піч знайти складно. Є його можна відразу після приготування, але краще почекати. Блюдо відмінно підходить для святкового столу або для посиденьок після застілля. Можна зробити вегетаріанські щі або на м'ясному бульйоні з яловичини, баранини.

  • Баранячі ребра - 0, 6-0, 7 кілограма
  • Морквина - 0, 5 штуки
  • Корінь петрушки - 0, 5 штуки
  • Корінь селери - 0, 5 штуки
  • Порей - 0, 5 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Запашний перець горошком - 4 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Квашена капуста - 0, 7 кілограма
  • Крем - За смаком
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Вимийте овочі та очистіть.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 2
2. У каструлю викладіть цілий корінь селери, петрушки, цибуля, порей і моркву. Додайте вимите м'ясо і залийте все водою, додайте запашний перець і лавровий лист, варіть після закипання на слабкому вогні 3-4 годину.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 3
3. Через необхідний час дістаньте з бульйону м'ясо, всі овочі, лавровий лист. Розберіть м'ясо на шматочки і відразу поверніть його назад, додайте квашену капусту і доведіть до кипіння, варіть півгодини.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 4
4. У сотейник викладіть вершкове масло, розтопіть його.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 5
5. Додайте до масла борошно і енергійно перемішайте ложкою, щоб позбутися від грудочок.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 6
6. Отриману борошняну суміш вилийте в каструлю до решти інгредієнтів, за смаком посоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою, остудіть щі і відправте в холодильник.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 7
7. На наступний день розігрійте щі і подавайте до столу з ложкою сметани. Смачного!

Схожі рецепти