Рецепт Щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) фото

Щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Квашена капуста, Морква, Баранина, Цибуля, Реберця
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Супи, Кисле, Щи

За старих часів справжні щі готувалися довго, оскільки використовувалася російська піч і спеціальний посуд з глини. Розповім, як приготувати борщ добові з квашеної капусти (старовинний рецепт).

Рецепт старовинний, але приготування на сучасний манер, адже старовинну піч знайти складно. Є його можна відразу після приготування, але краще почекати. Блюдо відмінно підходить для святкового столу або для посиденьок після застілля. Можна зробити вегетаріанські щі або на м'ясному бульйоні з яловичини, баранини.

  • Баранячі ребра - 0, 6-0, 7 кілограма
  • Морквина - 0, 5 штуки
  • Корінь петрушки - 0, 5 штуки
  • Корінь селери - 0, 5 штуки
  • Порей - 0, 5 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Запашний перець горошком - 4 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Квашена капуста - 0, 7 кілограма
  • Крем - За смаком
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 1
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування. Вимийте овочі та очистіть.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 2
2. У каструлю викладіть цілий корінь селери, петрушки, цибуля, порей і моркву. Додайте вимите м'ясо і залийте все водою, додайте запашний перець і лавровий лист, варіть після закипання на слабкому вогні 3-4 годину.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 3
3. Через необхідний час дістаньте з бульйону м'ясо, всі овочі, лавровий лист. Розберіть м'ясо на шматочки і відразу поверніть його назад, додайте квашену капусту і доведіть до кипіння, варіть півгодини.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 4
4. У сотейник викладіть вершкове масло, розтопіть його.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 5
5. Додайте до масла борошно і енергійно перемішайте ложкою, щоб позбутися від грудочок.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 6
6. Отриману борошняну суміш вилийте в каструлю до решти інгредієнтів, за смаком посоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою, остудіть щі і відправте в холодильник.
щи добові з квашеної капусти (старовинний рецепт) - фото крок 7
7. На наступний день розігрійте щі і подавайте до столу з ложкою сметани. Смачного!

Схожі рецепти