Щи добові з квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Цей старовинний рецепт в нашій родині зберігся і до сих користується популярністю. Російські щі варилися тільки на яловичині, свинина або домашня птиця не характерні для традиційної російської кухні.
У рецепті я не тільки покажу, як приготувати справжні російські добові щі, але і розповім, чому вони так називаються. Цей старовинний рецепт рідко зустрінеш в повсякденному житті, загубилася борошняна заправка, стали додавати картопля і томат, що не властиво щам російським. Також в суп не пасерують овочі, а кладуться сирими, виняток - капуста.
- Вода - 3 L
- Яловичина на кістці - 700 грам
- Корінь петрушки - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Квашена капуста - 800-900 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Перець духмяний - 5-7 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Масло рослинне або жир - 6-7 Ст. Ложок(2-3 ст.Л. Для борошняної заправки, інше для смаження капусти)
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Капустяний розсіл - 1 Склянка
Приготуйте всі необхідні для готування продукти. Вимийте м'ясо.
Яловичину зі спеціями і корінням відваріть протягом 1, 5 годин до м'якості. Після видаліть і викиньте кісточку.
Капусту квашену протушкувати на олії до м'якості.
Підготуйте цибулю і моркву до варіння: поріжте їх і натріть. Морквину я зазвичай натираю на середній або крупній тертці.
Зробіть борошняну заправку. Для цього налийте олію і всипте борошно. На повільному вогні підсмажте борошно до кремового кольору. Перемішуйте постійно, щоб ваша заправка не підгоріла.
З бульйону видаліть лавровий лист і корінь петрушки. У готовий м'ясний бульйон покладіть цибулю і моркву, provara 10-15 хвилин. Далі влийте розсіл капустяний, додайте смажену квашену капусту.
Порубати дрібно ножем 3-4 зубчики часнику.
Додайте в суп борошняну заправку, але щоб не згорнулася борошно грудочками, вливайте на сковороду бульйон і часто перемішуйте ложкою, поки суміш не стане однорідною, тільки після цього заправку можна ввести в суп. Додайте дрібно рубаний кріп і часник. Проваріть суп пару хвилин - і вимикайте.
І ось тепер головний секрет, чому щі називають добовими. Укутайте в ковдру каструлю з супом на 4 годину. Потім на добу приберіть в холод. І тільки після цього можна щі вважати добовими. Їх розігрівають і подають зі сметаною і житнім хлібом! Смачного!