Гуляш з телятини і квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва також відомо, як «Австрійський» гуляш. Готують його з телятини, яку лише трохи обсмажують, а потім довго гасять. Розповім, як приготувати гуляш з телятини і квашеної капусти.
М'ясо обов'язково подають з квашеною капустою, яка дуже популярна як в Німеччині, так і в Австрії. Не варто смажити м'ясо до рум'яної скоринки, його лише потрібно злегка обсмажити, а потім гасити в соусі зі сметани з томатами і паприкою. Подавайте блюдо гарячим!
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Телятина - 950 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Помідори - 2 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Паприка - 2 чайних ложки
- Кмин - 2 чайних ложки
- Квашена капуста - 750-850 грам
- Петрушка - За смаком
1. Розтопіть в глибокій сковороді вершкове масло (можна замінити жиром), наріжте м'ясо невеликими шматочками і викладіть в сковороду. Посоліть і обсмажте його злегка до освіти ледве помітною скоринки.
2. Наріжте цибулю півкільцями, измельчитечасник. Викладіть спершу до м'яса цибулю і готуйте ще 5 хвилин, потім додайте часник і обсмажуйте 30-60 секунд.
3. Наріжте дрібно томати, додайте їх в сковороду, а також додайте чорний мелений перець. Влийте воду, щоб вона злегка покрила м'ясо, після закипання тушкуйте на слабкому вогні півгодини.
4. Видаліть м'ясо зі сковороди, збільште вогонь і готуйте соус до зменшення рідини в 2 рази.
5. Поверніть м'ясо назад в сковороду, додайте сметану, подрібнений кмин і паприку.
6. Перемішайте і тушкуйте м'ясо ще 20-30 хвилин на слабкому вогні. Промийте квашену капусту.
7. Викладіть капусту в тарілку, зверху розподіліть м'ясо в соусі і подавайте блюдо відразу, прикрасивши його петрушкою. Смачного!