Кислі щі з квашеної капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не уявляєте свій обід без перших страв, то урізноманітнити меню хочу запропонувати щами. Цей традиційний для російської кухні суп шалено смачний, наваристий і апетитний. Спробуйте!
Поспішаю поділитися з вами нескладним варіантом, як приготувати кислі щі з квашеної капусти з грибами. Основою в даному випадку буде м'ясний бульйон, але при бажанні ви можете зварити і овочевий. Такий супчик стане відмінною ідеєю обіду для всієї родини. Подавати до столу щі можна зі сметаною.
- М'ясо на кістці - 1 кілограм
- Овочі та спеції для бульйону - За смаком (цибуля, морква, селера, лавровий лист, зелень, часник, перець)
- Гриби - 450 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Капуста квашена - 500 грам
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. М'ясо вимийте і викладіть в каструлю з водою.
2. Додайте овочі, зелень і спеції для більш інтенсивного смаку і аромату бульйону. Поставте на вогонь і після закипання варіть на повільному вогні пару годин (до готовності м'яса).
3. Поки вариться бульйон можна вимити, обсушити і нарізати шматочками гриби. В даному випадку це білий гриб, але можете взяти і будь-які інші, які любите.
4. На сковороді розігрійте олію, викладіть грибочки і обсмажте до рум'яності.
5. На окремій сковороді обсмажте квашену капусту, попередньо віджавши від розсолу. Хвилин через 5 додайте трохи бульйону і залиште гаситися на повільному вогні хвилин на 20.
6. Паралельно також можна зайнятися засмажкою. Розігрійте рослинне масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю до золотистого кольору.
7. Натріть на тертці моркву.
8. Додайте до цибулі і смажте хвилин 5-7, помішуючи.
9. Коли м'ясо сварились, акуратно дістаньте його і трохи остудіть. Після наріжте невеликими шматочками, відокремивши від кісточки. Бульйон процідіть і знову відправте на вогонь.
10. Коли бульйон закипить, викладіть в нього м'ясо і нарізану кубиками картоплю.
11. Додати сіль за смаком, при бажанні додайте спеції. Варіть хвилин 15 до м'якості картоплі. Після викладіть в каструлю капусту, гриби, зажарку і млоїте на повільному вогні ще хвилин 10. В кінці додайте подрібнену зелень.
Зніміть з вогню щі і залиште під кришкою настоюватися на півгодинки перед подачею.
Зніміть з вогню щі і залиште під кришкою настоюватися на півгодинки перед подачею.