Рецепт Кислі щі з квашеної капусти з грибами фото

Кислі щі з квашеної капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста , Гриби
Вагітним і годуючим
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви не уявляєте свій обід без перших страв, то урізноманітнити меню хочу запропонувати щами. Цей традиційний для російської кухні суп шалено смачний, наваристий і апетитний. Спробуйте!

Опис приготування:

Поспішаю поділитися з вами нескладним варіантом, як приготувати кислі щі з квашеної капусти з грибами. Основою в даному випадку буде м'ясний бульйон, але при бажанні ви можете зварити і овочевий. Такий супчик стане відмінною ідеєю обіду для всієї родини. Подавати до столу щі можна зі сметаною.

  • М'ясо на кістці - 1 кілограм
  • Овочі та спеції для бульйону - За смаком (цибуля, морква, селера, лавровий лист, зелень, часник, перець)
  • Гриби - 450 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Капуста квашена - 500 грам
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 1
1. М'ясо вимийте і викладіть в каструлю з водою.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 2
2. Додайте овочі, зелень і спеції для більш інтенсивного смаку і аромату бульйону. Поставте на вогонь і після закипання варіть на повільному вогні пару годин (до готовності м'яса).
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 3
3. Поки вариться бульйон можна вимити, обсушити і нарізати шматочками гриби. В даному випадку це білий гриб, але можете взяти і будь-які інші, які любите.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 4
4. На сковороді розігрійте олію, викладіть грибочки і обсмажте до рум'яності.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 5
5. На окремій сковороді обсмажте квашену капусту, попередньо віджавши від розсолу. Хвилин через 5 додайте трохи бульйону і залиште гаситися на повільному вогні хвилин на 20.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 6
6. Паралельно також можна зайнятися засмажкою. Розігрійте рослинне масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю до золотистого кольору.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 7
7. Натріть на тертці моркву.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 8
8. Додайте до цибулі і смажте хвилин 5-7, помішуючи.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 9
9. Коли м'ясо сварились, акуратно дістаньте його і трохи остудіть. Після наріжте невеликими шматочками, відокремивши від кісточки. Бульйон процідіть і знову відправте на вогонь.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 10
10. Коли бульйон закипить, викладіть в нього м'ясо і нарізану кубиками картоплю.
кислі щі з квашеної капусти з грибами - фото крок 11
11. Додати сіль за смаком, при бажанні додайте спеції. Варіть хвилин 15 до м'якості картоплі. Після викладіть в каструлю капусту, гриби, зажарку і млоїте на повільному вогні ще хвилин 10. В кінці додайте подрібнену зелень.
Зніміть з вогню щі і залиште під кришкою настоюватися на півгодинки перед подачею.

Схожі рецепти