Рецепт Щи із квашеної капусти з грибами фото

Щи із квашеної капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Квашена капуста, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Кисле, Щи

Серед усіх варіантів, як приготувати неповторно смачні щі, складно вибрати кращий рецепт. Хочу відзначити щі з квашеної капусти з грибами. Навіть без м'ясного бульйону вони виходять дуже ароматними!

За рецептом, як приготувати борщ з квашеної капусти з грибами, у Вас вийде надзвичайно смачне першу страву, просто пальчики оближеш. Такі щі підходять для вегетаріанців, а також для всіх тих, хто дотримується посту. Смачного!


  • Квашена капуста - 0, 5 L
  • Білі сухі гриби - 50 грам
  • Гречана крупа - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля великий - 1 штука
  • Кріп - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Перець чорний горошком - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 1
Капусту залийте 0, 5 літра окропу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 25-30 хвилин.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 2
Картопля очистіть і наріжте досить великими шматочками. Гриби залийте гарячою водою, дайте їм постояти 15 хвилин. Після наріжте їх соломкою, а воду не виливайте.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 3
Гриби і картоплю опустіть в каструлю, влийте 1, 2 л звичайної води і воду, в якій відстоювалися гриби. Доведіть до кипіння, додайте спеції, варите 25 хвилин. Через 10 хвилин після того, як бульйон закипить, додайте ретельно промиту гречку.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 4
Капусту вийміть з духовки, злийте рідину в окрему ємність. Посоліть її і змішайте з нарізаною цибулею та олією. Візьміть дерев'яну ложку, «Розітріть» капусту по стінках посудини. Блендер або м'ясорубка не підійдуть, так як капуста не повинна перетворитися в пюре.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 5
Розтерту капусту змішайте з рідиною в окремій ємності і трохи потім на плиті. Потім додайте її в бульйон і варіть щі протягом 10 хвилин. Дайте страві настоятися, а після можете сміливо подавати його до столу. Готово!

Схожі рецепти