Щи із квашеної капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Серед усіх варіантів, як приготувати неповторно смачні щі, складно вибрати кращий рецепт. Хочу відзначити щі з квашеної капусти з грибами. Навіть без м'ясного бульйону вони виходять дуже ароматними!
За рецептом, як приготувати борщ з квашеної капусти з грибами, у Вас вийде надзвичайно смачне першу страву, просто пальчики оближеш. Такі щі підходять для вегетаріанців, а також для всіх тих, хто дотримується посту. Смачного!
- Квашена капуста - 0, 5 L
- Білі сухі гриби - 50 грам
- Гречана крупа - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Картопля великий - 1 штука
- Кріп - 2-3 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Перець чорний горошком - 8 штук
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Капусту залийте 0, 5 літра окропу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 25-30 хвилин.
Картопля очистіть і наріжте досить великими шматочками. Гриби залийте гарячою водою, дайте їм постояти 15 хвилин. Після наріжте їх соломкою, а воду не виливайте.
Гриби і картоплю опустіть в каструлю, влийте 1, 2 л звичайної води і воду, в якій відстоювалися гриби. Доведіть до кипіння, додайте спеції, варите 25 хвилин. Через 10 хвилин після того, як бульйон закипить, додайте ретельно промиту гречку.
Капусту вийміть з духовки, злийте рідину в окрему ємність. Посоліть її і змішайте з нарізаною цибулею та олією. Візьміть дерев'яну ложку, «Розітріть» капусту по стінках посудини. Блендер або м'ясорубка не підійдуть, так як капуста не повинна перетворитися в пюре.
Розтерту капусту змішайте з рідиною в окремій ємності і трохи потім на плиті. Потім додайте її в бульйон і варіть щі протягом 10 хвилин. Дайте страві настоятися, а після можете сміливо подавати його до столу. Готово!