Рецепт Щи із квашеної капусти з грибами фото

Щи із квашеної капусти з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Квашена капуста , Гриби
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Кисле , Щи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Серед усіх варіантів, як приготувати неповторно смачні щі, складно вибрати кращий рецепт. Хочу відзначити щі з квашеної капусти з грибами. Навіть без м'ясного бульйону вони виходять дуже ароматними!

Опис приготування:

За рецептом, як приготувати борщ з квашеної капусти з грибами, у Вас вийде надзвичайно смачне першу страву, просто пальчики оближеш. Такі щі підходять для вегетаріанців, а також для всіх тих, хто дотримується посту. Смачного!


  • Квашена капуста - 0, 5 L
  • Білі сухі гриби - 50 грам
  • Гречана крупа - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Картопля великий - 1 штука
  • Кріп - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Перець чорний горошком - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 1
Капусту залийте 0, 5 літра окропу і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 25-30 хвилин.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 2
Картопля очистіть і наріжте досить великими шматочками. Гриби залийте гарячою водою, дайте їм постояти 15 хвилин. Після наріжте їх соломкою, а воду не виливайте.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 3
Гриби і картоплю опустіть в каструлю, влийте 1, 2 л звичайної води і воду, в якій відстоювалися гриби. Доведіть до кипіння, додайте спеції, варите 25 хвилин. Через 10 хвилин після того, як бульйон закипить, додайте ретельно промиту гречку.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 4
Капусту вийміть з духовки, злийте рідину в окрему ємність. Посоліть її і змішайте з нарізаною цибулею та олією. Візьміть дерев'яну ложку, «Розітріть» капусту по стінках посудини. Блендер або м'ясорубка не підійдуть, так як капуста не повинна перетворитися в пюре.
щи із квашеної капусти з грибами - фото крок 5
Розтерту капусту змішайте з рідиною в окремій ємності і трохи потім на плиті. Потім додайте її в бульйон і варіть щі протягом 10 хвилин. Дайте страві настоятися, а після можете сміливо подавати його до столу. Готово!

Схожі рецепти