Солянка з квашеної капусти з грибами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Солянка з квашеної капусти з грибами популярна в Росії і в багатьох інших країнах. Це прекрасна закуска, а також цілком самостійне блюдо. Солянку можна додавати в супи або салати.
Якщо вам цікаво, як приготувати солянку з квашеної капусти з грибами, то просто вивчіть цей рецепт. З його допомогою ви зробите смачні і корисні заготовки на зиму. Вашій родині вони обов'язково сподобаються!
- Капуста білокачанна - 5 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Гриби - 3 кілограма (варені)
- Соус томатний - 500 мілілітрів (будь-який)
- Перець болгарський - 10 штук
- Морква - 1 кілограм
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 125 грам
- Олія соняшникова - 500 мілілітрів
- Лист лавровий - 10 штук
- Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка(70%)
- Вода - 22 Ст. Ложок
Насамперед підготуйте грибочки. Для цього рецепта підійдуть абсолютно будь-які грибочки, головне, щоб вони були якісними. Очистіть і наріжте їх на середні шматки. Промийте та відваріть грибочки протягом тридцяти хвилин.
У залізний таз наріжте дрібно капусту. До неї додайте очищену і натерту на дрібній тертці моркву. Солодкий перчик і цибулька також наріжте кубиками або смужками і відправте до капусти. Додайте томатний соус, лаврушку, рослинна олія. Посоліть і поперчіть блюдо. Поставте на невеликий вогонь, щоб протушкувати страву протягом півтори години. Постійно перемішуйте капусту.
Через півтори години додайте до капусти грибочки. Гасіть ще півгодини. За п'ять-десять хвилин додайте в блюдо оцтову есенцію.
Готову страву, коли воно трохи охолоне, перекладіть в простерилізовані банки. Щільно закрийте солянку кришками, зберігайте її в холодильнику. Подавайте, прикрасивши зеленню.