Рецепт Солянка з квашеної капусти з грибами на зиму фото

Солянка з квашеної капусти з грибами на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку
Заготовки , Кисле
Кількість порцій: 30
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Солянка з квашеної капусти з грибами популярна в Росії і в багатьох інших країнах. Це прекрасна закуска, а також цілком самостійне блюдо. Солянку можна додавати в супи або салати.

Опис приготування:

Якщо вам цікаво, як приготувати солянку з квашеної капусти з грибами, то просто вивчіть цей рецепт. З його допомогою ви зробите смачні і корисні заготовки на зиму. Вашій родині вони обов'язково сподобаються!

  • Капуста білокачанна - 5 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Гриби - 3 кілограма (варені)
  • Соус томатний - 500 мілілітрів (будь-який)
  • Перець болгарський - 10 штук
  • Морква - 1 кілограм
  • Цукор - 200 грам
  • Сіль - 125 грам
  • Олія соняшникова - 500 мілілітрів
  • Лист лавровий - 10 штук
  • Оцтова есенція - 1 Ст. Ложка(70%)
  • Вода - 22 Ст. Ложок
солянка з квашеної капусти з грибами на зиму - фото крок 1
Насамперед підготуйте грибочки. Для цього рецепта підійдуть абсолютно будь-які грибочки, головне, щоб вони були якісними. Очистіть і наріжте їх на середні шматки. Промийте та відваріть грибочки протягом тридцяти хвилин.
солянка з квашеної капусти з грибами на зиму - фото крок 2
У залізний таз наріжте дрібно капусту. До неї додайте очищену і натерту на дрібній тертці моркву. Солодкий перчик і цибулька також наріжте кубиками або смужками і відправте до капусти. Додайте томатний соус, лаврушку, рослинна олія. Посоліть і поперчіть блюдо. Поставте на невеликий вогонь, щоб протушкувати страву протягом півтори години. Постійно перемішуйте капусту.
солянка з квашеної капусти з грибами на зиму - фото крок 3
Через півтори години додайте до капусти грибочки. Гасіть ще півгодини. За п'ять-десять хвилин додайте в блюдо оцтову есенцію.
солянка з квашеної капусти з грибами на зиму - фото крок 4
Готову страву, коли воно трохи охолоне, перекладіть в простерилізовані банки. Щільно закрийте солянку кришками, зберігайте її в холодильнику. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Схожі рецепти