Рецепт Солянка зі свіжої і квашеної капусти фото

Солянка зі свіжої і квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Капуста, Квашена капуста, Ковбаса
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ароматна, соковита, в міру кисла солянка з двох видів капусти - відмінна зиязик їжа! Додайте в неї ковбасу або копченості, побільше цибулі і моркви, яскраві прянощі - і страва заграє новими фарбами!

Квашена капуста буває м'якою або хрусткою. Якщо у вас капуста хрустка, попередньо тушкуйте її в мікрохвильовці або окремо на плиті, додавши трохи води. М'яку квашену капусту можна закладати разом з твердою свіжої зимової капустою - буде якраз те, що потрібно.

  • Морква - 2 штуки (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Капуста білокачанна - 800 грам
  • Капуста квашена - 0, 5 L
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Ковбаса - 500 грам (варена або шинка)
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 1
Я люблю готувати таку солянку в мультиварці, але нітрохи не гірше вона виходить і на плиті в глибокому сотейнику. Цибулю і моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. В режимі "жарка" злегка Позолотіть овочі, помішуючи.
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 2
Додайте рубаний зелений лук і обсмажте до появи аромату.
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 3
Викладіть в чашу мультиварки нарізану невеликими кубиками варену ковбасу і обсмажте до легкої скоринки. Посипте паприкою і дайте їй пофарбувати масло в помаранчевий колір.
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 4
Викладіть дрібно нашатковану свіжу капусту. Смажте при відкритій кришці мультиварки до появи смачного запаху трохи підсмаженої капусти.
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 5
Кислу капусту підготуйте. М'яку досить віджати від надлишків розсолу, хрустку прогрійте в мікрохвильовій печі або на плиті до пом'якшення. Викладіть в чашу мультиварки і включіть режим "гасіння" .
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 6
Через 20 хвилин посипте солянку сіллю за смаком, додайте трохи цукру, кмин (його краще попередньо трохи розім'яти пальцями) і лавровий лист. Добре перемішайте солянку і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім залиште мультиварку в режимі "збереження тепла" ще на півгодини. Таким чином ваша солянка буде соковитою і не перетушенной.
солянка зі свіжої і квашеної капусти - фото крок 7
Подавайте солянку гарячої, обов'язково зі свіжим сірим хлібом. Дуже смачно!

Схожі рецепти