Солянка зі свіжої і квашеної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна, соковита, в міру кисла солянка з двох видів капусти - відмінна зиязик їжа! Додайте в неї ковбасу або копченості, побільше цибулі і моркви, яскраві прянощі - і страва заграє новими фарбами!
Квашена капуста буває м'якою або хрусткою. Якщо у вас капуста хрустка, попередньо тушкуйте її в мікрохвильовці або окремо на плиті, додавши трохи води. М'яку квашену капусту можна закладати разом з твердою свіжої зимової капустою - буде якраз те, що потрібно.
- Морква - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Капуста білокачанна - 800 грам
- Капуста квашена - 0, 5 L
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Ковбаса - 500 грам (варена або шинка)
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
Я люблю готувати таку солянку в мультиварці, але нітрохи не гірше вона виходить і на плиті в глибокому сотейнику. Цибулю і моркву очистіть і наріжте тонкою соломкою. В режимі "жарка" злегка Позолотіть овочі, помішуючи.
Додайте рубаний зелений лук і обсмажте до появи аромату.
Викладіть в чашу мультиварки нарізану невеликими кубиками варену ковбасу і обсмажте до легкої скоринки. Посипте паприкою і дайте їй пофарбувати масло в помаранчевий колір.
Викладіть дрібно нашатковану свіжу капусту. Смажте при відкритій кришці мультиварки до появи смачного запаху трохи підсмаженої капусти.
Кислу капусту підготуйте. М'яку досить віджати від надлишків розсолу, хрустку прогрійте в мікрохвильовій печі або на плиті до пом'якшення. Викладіть в чашу мультиварки і включіть режим "гасіння" .
Через 20 хвилин посипте солянку сіллю за смаком, додайте трохи цукру, кмин (його краще попередньо трохи розім'яти пальцями) і лавровий лист. Добре перемішайте солянку і тушкуйте ще 5 хвилин. Потім залиште мультиварку в режимі "збереження тепла" ще на півгодини. Таким чином ваша солянка буде соковитою і не перетушенной.
Подавайте солянку гарячої, обов'язково зі свіжим сірим хлібом. Дуже смачно!