Рецепт Добові щі (рецепт класичний) фото

Добові щі (рецепт класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Капуста, Квашена капуста, Яловичина
Пісні страви
На обід
Супи, Кисле, Щи

Добові щі готують взимку, для їх приготування потрібна квашена капуста. Процес тривалий, так що запасайтесь терпінням, але сил на приготування ви витратите зовсім мало.Результат вас здивує!

Національне російське зиязик страва - добові щі, рецепт класичний. А якщо бути ще точнішим, то він майже класичний, т.К. Російської печі у мене немає. Блюдо це зимове тому, що квасили капусту пізньої осені і варили з неї щі в холодну пору року. Адже справжній смак щі набували після заморожування. І їли їх на наступний день після приготування саме після заморожування. Тому якщо ви вирішили приготувати добові щі, запасайтесь терпінням. А приготувати їх легко, переконайтеся в цьому самі.

  • Говяжья грудинка - 800-900 грам
  • Квашена капуста - 700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Корінь селери - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1 штука (можна без неї)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Борошно житнє - 1 Ст. Ложка
  • Зелень свіжа - 30 грам (кріп, петрушка)
  • Перець гострий - 1 штука (не обов'язково)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 1
Підготуємо всі продукти для щей. Вимиємо м'ясо і зелень, чисті фрукти.
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 2
Варити щі ми будемо в духовці в чавунці або в глиняному горщику, замінимо таким чином російську піч. Закладаємо м'ясо, корінь селери, морква, ріпку і цибулину в горщик, додаємо пучок зелені, заливаємо водою так, щоб вона злегка покрила м'ясо з овочами.
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 3
Частину, що залишилася цибулину подрібнюємо і обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо в горщик з кислою капустою.
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 4
І ставимо обидва наші горщика в духовку. Включаємо на 140-150 градусів, tushim годин 3-4. Періодично заглядайте до капусти, щоб в ній був сік і вона не пригоріла.
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 5
Після закінчення часу дістаємо горщики з духовки. Овочі та зелень з бульйону викидаємо. М'ясо дістаємо і нарізаємо на шматочки.
добові щі (рецепт класичний) - фото крок 6
У бульйон перекладаємо капусту і м'ясо. Заправляємо-загущающих щі борошном, можна додати гострий перчик. Закриваємо горщик, і відправляємо щі в духовку ще хвилин на 40. Ось тепер спробуйте щі і, якщо треба, додайте солі. Потім щі виносимо на добу на холод. А потім розігріваємо і подаємо до столу.

Схожі рецепти