Рецепт Желе виноградно-йогуртовое фото

Желе виноградно-йогуртовое
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Желатин, Виноград
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Солодке, Десерти, Желе

Пропоную вам ще один рецепт гарного і неймовірно смачного желе на святковий стіл - виноградно-йогуртовое желе. Виходить воно двошарове з шматочками нарізаного винограду в прозорому шарі.

Хочу розповісти вам, як приготувати желе виноградно-йогуртовое. Це дуже красиве святкове желе, в якому один шар білий завдяки йогурту, а другий шар прозорий з часточками винограду. Смак виходить досить незвичайним, адже виноград дає невелику кислинку цього десерту, в той час як йогурт, змішаний з цукром, відповідає за насолоду. За цим рецептом ви можете приготувати желе і з іншими фруктами і ягодами.

  • Желатин - 10 грам
  • Йогурт натуральний - 150 грам
  • Виноград - 150 грам
  • Виноградний сік - 400 мілілітрів
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
желе виноградно-йогуртовое - фото крок 1
1. 50 мл виноградного соку змішайте з желатином і залиште набрякнути на 15-20 хвилин. Ягоди винограду розріжте і видаліть кісточки. Розподіліть виноград по склянках.
желе виноградно-йогуртовое - фото крок 2
2. Виноградний сік поставте на вогонь і доведіть до кипіння, остудіть протягом 10 хвилин і розчиніть в ньому набряклий желатин. Половиною остигнула до кімнатної температури суміші залийте виноград.
желе виноградно-йогуртовое - фото крок 3
3. Поставте форми з желе під кутом в холодильник до повного застигання. Йогурт змішайте з цукром. Час, що залишився желе прогрійте протягом двох хвилин, змішайте з йогуртом і зніміть з вогню.
желе виноградно-йогуртовое - фото крок 4
4. Повністю остудіть суміш і залийте другий шар желе. Поставте в холодильник до повного застигання. Смачного!

Схожі рецепти