Желе виноградно-йогуртовое
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам ще один рецепт гарного і неймовірно смачного желе на святковий стіл - виноградно-йогуртовое желе. Виходить воно двошарове з шматочками нарізаного винограду в прозорому шарі.
Хочу розповісти вам, як приготувати желе виноградно-йогуртовое. Це дуже красиве святкове желе, в якому один шар білий завдяки йогурту, а другий шар прозорий з часточками винограду. Смак виходить досить незвичайним, адже виноград дає невелику кислинку цього десерту, в той час як йогурт, змішаний з цукром, відповідає за насолоду. За цим рецептом ви можете приготувати желе і з іншими фруктами і ягодами.
- Желатин - 10 грам
- Йогурт натуральний - 150 грам
- Виноград - 150 грам
- Виноградний сік - 400 мілілітрів
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
1. 50 мл виноградного соку змішайте з желатином і залиште набрякнути на 15-20 хвилин. Ягоди винограду розріжте і видаліть кісточки. Розподіліть виноград по склянках.
2. Виноградний сік поставте на вогонь і доведіть до кипіння, остудіть протягом 10 хвилин і розчиніть в ньому набряклий желатин. Половиною остигнула до кімнатної температури суміші залийте виноград.
3. Поставте форми з желе під кутом в холодильник до повного застигання. Йогурт змішайте з цукром. Час, що залишився желе прогрійте протягом двох хвилин, змішайте з йогуртом і зніміть з вогню.
4. Повністю остудіть суміш і залийте другий шар желе. Поставте в холодильник до повного застигання. Смачного!