Морквяно-картопляний сік
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно відкрила для себе корисний, а головне - простий у приготуванні напій. І зараз розповім вам, як приготувати морквяно-картопляний сік. Досить незвичайне поєднання, але це правда смачно.
Сік краще вживати відразу, так як картопляний сік досить скоро темніє і напій може втратити свій апетитний вигляд.
Цей сік багатий на вітаміни, однак не варто ним зловживати, адже перенасичення організму вітамінами користі не приносить.
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 8 штук
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Картоплю треба очистити, а потім натерти на крупній тертці. Можна використовувати і дрібну тертку, але так сік буде важче віджимати. Молода картопля володіє більш ніжним соком, при можливості краще використовувати його.
Те ж саме виконайте з морквою: очистіть її і натріть на тертці. Але в цьому випадку необхідно брати тільки дрібну тертку. В моркву можна додати дрібку кориці.
Тепер необхідно вичавити сік. Для зручності візьміть широку миску, в яку будете вичавлювати сік. Також знадобиться шматок чистої марлі. Складіть марлю в два шари, покладіть на неї кілька столових ложок картоплі, скрутіть марлю в мішечок і вичавити сік в миску. Те ж виконайте з іншим картоплею та морквою.
З такої кількості овочів вийде від 300 до 500 мл. Соку. За бажанням додайте в сік цукор, дочекайтеся, поки він розчиниться, і розлийте по склянках. Для збереження кольору можна додати в напій кілька крапель лимона.