Рецепт Морквяно-картопляний сік фото

Морквяно-картопляний сік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Морква
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Напої, Соки

Нещодавно відкрила для себе корисний, а головне - простий у приготуванні напій. І зараз розповім вам, як приготувати морквяно-картопляний сік. Досить незвичайне поєднання, але це правда смачно.

Сік краще вживати відразу, так як картопляний сік досить скоро темніє і напій може втратити свій апетитний вигляд.

Цей сік багатий на вітаміни, однак не варто ним зловживати, адже перенасичення організму вітамінами користі не приносить.

  • Картопля - 2 штуки
  • Морква - 8 штук
  • Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
морквяно-картопляний сік - фото крок 1
Картоплю треба очистити, а потім натерти на крупній тертці. Можна використовувати і дрібну тертку, але так сік буде важче віджимати. Молода картопля володіє більш ніжним соком, при можливості краще використовувати його.
морквяно-картопляний сік - фото крок 2
Те ж саме виконайте з морквою: очистіть її і натріть на тертці. Але в цьому випадку необхідно брати тільки дрібну тертку. В моркву можна додати дрібку кориці.
морквяно-картопляний сік - фото крок 3
Тепер необхідно вичавити сік. Для зручності візьміть широку миску, в яку будете вичавлювати сік. Також знадобиться шматок чистої марлі. Складіть марлю в два шари, покладіть на неї кілька столових ложок картоплі, скрутіть марлю в мішечок і вичавити сік в миску. Те ж виконайте з іншим картоплею та морквою.
морквяно-картопляний сік - фото крок 4
З такої кількості овочів вийде від 300 до 500 мл. Соку. За бажанням додайте в сік цукор, дочекайтеся, поки він розчиниться, і розлийте по склянках. Для збереження кольору можна додати в напій кілька крапель лимона.

Схожі рецепти