Картопляний сік для схуднення
(покроковий рецепт з фото)
Свіжовичавлений картопляний сік сприяє схудненню, якщо його пити протягом 1-2 тижнів, заглушаючи почуття голоду вранці або вдень. Але він протипоказаний натщесерце людям зі зниженою кислотністю шлунка!
Картопляний сік дуже поживний за рахунок вмісту в ньому крохмалю, але перед вживанням сік обов'язково повинен відстоятися, щоб весь крохмаль виявився на дні чарки, чашки або піали. П'ють сік невеликими дозами, по 50-100 мл., але не більше. Заздалегідь його не готують, так як він темніє. Обов'язково додавайте в нього хоч краплю лимонного соку.
- Картопля - 1-2 штук
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Картопляні бульби очистіть від шкірки, промийте у воді. Найкраще використовувати той сорт картоплі, який призначений для варіння, а не для запікання, так як він більш соковитий. Натріть бульби на тертці з дрібними отворами - для пюре (у неї дрібні зубці не всередину, а назовні). Відразу ж збризніть лимонним соком і перемішайте всю масу, щоб вона не потемніла від контакту з повітрям.
Викладіть її в ситечко з дрібними осередками і процідіть сік від макухи - макуха вам більше не потрібно.
Віджатий сік залиште на 5 хвилин в піалі або в склянці, щоб крохмаль осів на дно.
Через зазначений час акуратно перелийте його в чашку, намагаючись не збовтувати, щоб весь крохмаль залишився на дні.
Тепер картопляний сік готовий до вживання - за бажанням можете додати в нього ще трохи лимонного соку або апельсинового, щоб було приємніше його дегустувати.